Altijd gratis bezorging vanaf 9 flessen!

Manhattan cocktail

Skill-level:
gemakkelijk
Bereidingstijd:
5 minuten

Manhattan cocktail

MANHATTAN COCKTAIL recept

Benodigdheden:
 • Cocktail shaker
 • Tumblerglas
Ingredienten:
 • 100 ml rye whiskey
 • 40 ml vermouth
 • Angostura aromatic bitters
 • 3 ijsklontjes (vers gemaakt)
 • 2 marachino kersen
 • 2 zwarte druiven
In 6 kleine stappen de Manhattan Cocktail:
 1. Voeg de 3 ijsklontjes toe aan de shaker/ mix glas.
 2. Schenk 1 a 2 teugen Angostura aromatic bitters over het ijs heen
 3. Giet vervolgens de rye whiskey in de shaker.
 4. Voeg als laatste de vermouth toe aan de mix.
 5. Pak een grote lepel en roer de mix rustig door elkaar.
 6. Schenk de mix in je cocktail glas zonder het ijs (smaakt nog beter als het cocktail glas even in de diepvries heeft gelegen). Doe de kers in je cocktail en geniet van jouw Manhattan cocktail!

De manhattan cocktail

New York was een stad die bekend stond om de rye whiskey. De Manhattan cocktail heeft dan ook rye whiskey als belangrijke component. Toen de drooglegging begon in Amerika werd deze whiskey verboden. Zo daalde de populariteit van de cocktail aanzienlijk. De Amerikaanse burgers moesten het alleen nog maar met Canadese whisky doen. Dit was de enige drank die gemakkelijk het land binnen werd gesmokkeld. Pas in 1950 werd de whiskey weer gelegaliseerd en kon de originele samenstelling van de Manhattan cocktail geschonken worden.

De samenstelling

Hoe werd de klassieke cocktail dan geschonken toentertijd in Manhattan? Bij het banket bestond de cocktail uit weinig componenten. Dit waren rye whiskey, zoete vermout en bitters. Als topping wordt de cocktail geserveerd met bijvoorbeeld een simpele kers. Het mooie aan de Manhattan cocktail is dat de samenstelling altijd hetzelfde is gebleven. Wel wordt de cocktail soms geschonken met bourbon in plaats van rye whiskey. Echter is het klassieke recept met rye en daarom zullen wij vandaag de rye gebruiken voor het bereiden van de cocktail. Benieuwd naar de bourbon variant? Bekijk dan onze old fashioned cocktail

Het Glas

De cocktail wordt geschonken uit een origineel cocktailglas. Een handige tip is om voor het bereiden van de cocktail dit glas even in de diepvries te leggen. De cocktail Manhattan smaakt het beste wanneer deze zo koud mogelijk is. Zo kun je extra genieten van de cocktail. Nu wordt het tijd om de cocktail zelf te proberen!

Wil je meer heerlijke cocktails maken? Bekijk hier al onze cocktails.