XXL Flessen!

Gin Tonic

Skill-level:
gemakkelijk
Bereidingstijd:
3 minuten

Gin Tonic

Het Gin Tonic recept

Benodigdheden:
  • Copa glas (ander glas kan ook)heen…
  • Barlepel (optioneel)
  • Barmaatje (optioneel)
Ingredienten:
In 6 stappen de klassieke Gin Tonic:
  1. Vul het glas met ijs. Gebruik bij voorkeur 1 á 2 grote ijsblokjes, hoe groter des te beter.
  2. Voeg nu 45ml van de lekkerste en beste soort gin toe. Houd qua verhouding van de gin en tonic; 1 deel Gin en 3 delen tonic aan.
  3. Voeg nu 1 of 2 partjes limoen of citroen en jeneverbesjes toe aan de gin.
  4. Schenk nu het kleine flesje tonic in het glas. Je hoeft niet alles meteen in het glas te doen. Het restant kun je ook serveren naast de Gin-Tonic.
  5. Stir (roer) nu met de barlepel goed door het glas. Zo worden de gin en tonic goed gemixt met elkaar.
  6. Geniet van deze heerlijk bittere en frisse cocktail!

De Gin Tonic

Natuurlijk mag deze niet missen onder de klassieke cocktails. De Gin-Tonic of onder de liefhebbers beter bekend als een GT, is al een aantal jaar dé cocktail van het moment. Dit is ook niet gek want hij is makkelijk om te maken, om mee te variëren en is lekker fris met een bitter randje. Ook is het lekker om gin tonic met komkommer te drinken, zodat hij iets frisser wordt. Maar dit hoort eigenlijk niet

De mix van gin en tonic, is ontstaan in de 18de eeuw. In deze tijd werd jenever, het Hollandse drankje, vooral door soldaten gedronken om de moed er letterlijk en figuurlijk in te drinken. Engelse soldaten zagen dit en namen de drank gelijk mee naar huis. Zij noemde de jenever, ‘Dutch Courage’. De Engelse werden al snel verliefd op het drankje en gaven het een eigen naam, gin. Het enige wat nu nog resteert aan de Nederlandse voorloper van de gin, is de jeneverbes.

Het Britse leger dat in de tropen opereerde hadden erg veel last van malaria. In het drankje tonic zit de stof kinine, welke een bewezen antistof is tegen malaria. Gezien tonic op zichzelf een flink bittere smaak heeft wilde de Britse officieren dit verzachten. Dit deden zij door middel van de tonic te mengen met een mengsel van water, suiker, limoen en de geliefde gin. En zo geschiedde, was de allereerste Gin-Tonic ontstaan!

Nu is bijna alle gin tonic anders, doordat er veel verschillende soorten tonic en garnering zijn die jou gin tonic helemaal anders maken. Als je wilt weten hoe je de perfecte gin tonic maakt, lees je op deze pagina het recept!