XXL flessen!

Voorjaar (maart)

Voorjaar (maart)

wijngaard frankrijk

We kunnen het voorjaar alweer bijna ruiken, deze maand is het zelfs officieel lente. Maar voor nu dus nog even de 'nawinter'. Voordat we overgaan op frisse wijnen en voorjaarscocktails voor mijzelf nog even de focus op mooie rode wijnen en wat meer winterse dranken. 

Ik heb twee mooie rode wijnen uitgezocht, twee van mijn persoonlijke favorieten op dit moment. Een mooie Primitivo uit Italië en een klassieke Corbières uit Frankrijk. Twee verschillende wijnen qua stijl maar daarom ook leuk om deze allebei eens te proberen. 

Als mixtip heb ik ook een leuke uitgezocht. De inmiddels welbekende Aperol Spritz, de mix met Aperol en prosecco. De terrassen stonden er vol mee afgelopen zomer. Met als toevoeging cranberrysap en een takje rozemarijn. Zo wordt het net wat kruidiger en dus iets meer winters. Waarom nog wachten tot de zomer als er ook een winterse variant bestaat? Deze is overigens net zo lekker!

Dirck III Tips 

Chateau Vivies Corbieres (Frankrijk) 

Deze Château Vivies Corbières wijn is elegant en zacht met tonen van kersen, zwarte bessen en lichte pepertjes. Echt een topwijn die je versteld doet staan.

Lekker bij: diverse vleesgerechten, gevogelte en kazen.

 

Vinum Primitivo (Italie) 

Deze mooie Vinum Primitivo Italiaanse wijn is fruitig en zacht met tonen van zongerijpt fruit en specerijen. Een echte allemansvriend die zich goed laat combineren bij bijna elke gelegenheid. 

Lekker bij: als aperitief, kruidige gerechten, gegrild/ gebakken vlees en harde kazen. 

 

Winter Aperol Spritz 

Benodigdheden:

  • 90 ml Aperol
  • 90 ml proseccoaperol spritz
  • 30 ml cranberrysap
  • 60 ml sodawater
  • Sinaasappelpartje
  • Sinaasappelschil (lange stroken) 
  • 1 takje rozemarijn
  • IJsblokjes
  • Mooi groot wijnglas

 

Bereiding: 

  • Vul je glas met ijsblokje
  • Schenk Aperol, prosecco en sap in het glas.
  • Voeg het partje sinaasappel en een sinaasappelschil toe.
  • Vul het af met het sodawater. 
  • Garneer je glas door het takje rozemarijn erin te zetten. 

Proost en op naar het voorjaar!