De lekkerste Moederdag kado's!
wijn lekker bij rendang

Welke wijn bij rendang?

Dit gestoofde hoofdgerecht zeer bekend in Nederland, terwijl dit van origine geen Nederlands gerecht is, maar Indonesisch. De Nederlandse variant op de rendang bestaat meestal uit rundvlees en wordt geserveerd als bijgerecht bij een rijsttafel of bij de toko. Het vlees wordt langzaam gegaard in kokosmelk en kruiden. Bij de traditionele wijze van het koken van rendang wordt de rendang helemaal ingekookt. Door dit inbakken wordt het vlees malser en komen de kruiden goed in het vlees terecht. De meest gebruikte kruiden zijn: ui, knoflook, pepers, citroengras, gember, laos en koenjitbladeren. Natuurlijk kan je eindeloos variëren in vlees en kruiden om jouw favoriete rendang te vinden. Vind hier jouw top 5 wijnen voor jouw favoriete rendang.

Top 5 wijnen bij rendang

1

Nummer 1

Dark Horse Zinfandel

Een typische Amerikaanse wijn combineren rendang? Klinkt gek, maar de Zinfandeldruif oftewel de Primitivodruif past perfect bij rendang! Met de subtiele tannines en de wat zwaardere smaken van rood fruit, drop en chocolade is Dark Horse Zinfandel wel wat steviger dan de andere wijnen. Deze stevigheid en kruidigheid balanceert de rendang perfect.

Nummer 2

Settlers Creek Merlot

Een Australische wijn bij een klassiek Indonesisch gerecht? Vloeken in de kerk of het proberen waard? Met de Merlot van Settlers Creek en zijn zachte en sappige tonen van pruimen, aardbeien heeft deze soepele rode wijnen zachte tannines. En is zeer geschikt om te combineren met een rendang! De wijn overheerst niet en zo is de Merlot zeker het proberen waard!

Nummer 3

Australian Bush Shiraz – Cabernet Sauvignon

In het zuidoosten van Australië is deze robijnrode Shiraz-Cabernet Sauvignon geproduceerd. Deze veelzijdige wijn is verrassend met de tonen van kersen, zwarte bessen, groene pepers en een hintje drop. Zo is deze soepele topwijn goed te combineren met vleesgerechten, zoals rendang. Door de donkere en kruidige smaken past deze wijn perfect bij rendang!

Nummer 4

Casa la Tenca Carmenere

In het Zuid Amerikaanse Chili wordt er door Casa la Tenca fantastische wijnen geproduceerd. Traditiegetrouw worden de druiven nog altijd met de handgeplukt. Dit levert intense aroma’s van donker fruit, kruiden en zachte tannines op. Door de subtiele hint van laurier brengt de stevige body in balans. Zo is deze wijn zeer geschikt om te combineren met rendang!

Nummer 5

Domaine Chapelas Cotes du Rhone

Deze wijn heeft alles wat je mag je verwachten van de prestigieuze wijnstreek Côtes du Rhône te Frankrijk. Met deze wijn word je getrakteerd op soepele en fruitige tonen van rood fruit en een hintje cacao. Later in de afdronk komen de sappige fruittonen met de kruidigheid van peper gemengd. Een ware aanrader om te combineren met het Indonesische rendang gerecht.

Wist je dat?

Er twee verschillende soorten rendang zijn? Je hebt droge en natte rendang. Droge rendang is langer houdbaar en wordt ook vaker gegeten, omdat dit de meer traditionele variant is. Over tradities gesproken. Traditiegetrouw wordt er vaak rundvlees gebruikt in de rendang, maar je kunt ook variëren in vlees of groente. Zo wordt er vaak ook kip, geit, eend of zelf nangka of cassave gebruikt. Er zijn zoveel mogelijkheden met een rendang. Vindt jouw favoriete rendang combinatie en kies er een lekker wijntje bij!