De lekkerste Moederdag kado's!
welke wijn bij ossobuco

Welke wijn bij ossobuco?

Ossobuco, klinkt misschien exotisch, maar dit Italiaanse vleesgerecht is eigenlijk niet meer als stoofvlees. Alleen heeft ossobuco wel een Italiaans tintje. De oorsprong van het gerecht ligt in Milaan waar het stoofpotje van kalf, ui, wortel en bleekselderij gesudderd werd. Er bestaan ook recepten met tomaat erin, alleen zijn die niet traditioneel Milaans. Het gerecht wordt meestal afgemaakt met gremolata, dit groene mengsel van kruiden wordt doorgaans met risotto en ossobuco geserveerd. Het bereiden van ossobuco is erg tijdrovend, want het gerecht moet lang gesudderd worden, dit zorgt voor het typische stoofvlees smaak en uitstraling. Benieuwd naar welke wijnen er passen bij ossobuco? Bekijk dan hier welke wijnen daarbij passen!

Top 5 wijnen bij ossobuco

1

Nummer 1

Tenuta Friggiali Brunello di Montalcino

Deze Italiaanse topper past perfect bij ossobuco. Niet alleen omdat de wijn ook Italiaans is, maar ook omdat de stevige, rijke smaken van rood fruit, tabak in combinatie met aardse tonen het perfect combineert. De Sangiovese druiven geven de wijn een lange afdronk die perfect samen gaat met het robuuste smaakpalet. Zo is deze wijn een aanrader bij jouw ossobuco gerecht!

Nummer 2

Massone Appassimento

Bekroond met 96 punten door Luca Maroni en een gouden medaille op de "Berliner Wine Trophy", neemt Massone Appassimento je mee op een onvergetelijke reis door de warme wijngaarden, doordrenkt met de passie van deze prachtige Italiaanse regio. Schenk deze geweldenaar op een temperatuur van 18°C, decanteren/beluchten van deze wijn wordt aangeraden. Zo past deze wijn perfect bij Italiaanse vleesgerechten, zoals ossobuco.

Nummer 3

Neirano Barolo

Dit is een stevige rode wijn gemaakt van de Nebbiolo druiven uit de Pïemonte in Italië. De smaak is krachtig als zowel zwoel en heeft tonen van rood fruit, vanille en zoethout. De wijn zit lekker vol met tannine en in de afdronk proef je een fris tikje van laurier. De afdronk en de stevigheid zorgen ervoor dat de wijn goed aansluit bij ossobuco.

Nummer 4

Henri de Floret Chateauneuf-du-Pape

De stevige Chateauneuf-du-Pape komt uit het Franse Rhône gebied. De krachtige wijn is AOC gekwalificeerd en behoort tot de top. De blend van de verschillende druiven geeft de wijn een rijke smaak van zwart en rood fruit versterkt door kruiden en bijna een jaar houtrijping. Zo is deze wijn perfect voor stoofpotten, zoals een ossobuco.

5

Nummer 5

Pont d'Arc Pinot Noir

Deze droge, soepele rode wijn uit Frankrijk is heerlijk bij een goed stuk vlees. Maar ook licht gekoeld in het zonnetje is deze wijn van Pinot Noir druiven een aanrader. De druiven uit Ardèche geven deze wijn een kruidige maar ook vollere smaak. Met een smaakprofiel van rood en zwart bosfruit en aardtonen is deze wijn een goede doordrinker. De afdronk is kort maar vol met tanines. De Pont d'Arc Pinot Noir is een topper bij een vleesgerecht, zoals ossobuco.

Wist je dat?

Het iconische Italiaanse gerecht betekent letterlijk ‘bot met een gat’. Dit verwijst naar de kalfsschenkels die gebruikt worden. De holtes van de schenkels bevatten een smaakvol merg wat een ware traktatie is voor liefhebbers van ossobuco. Het vlees wordt tijdens het stoven zo zacht dat het merg letterlijk van het bot afvalt. Dit geeft de ossobuco zijn typische diepe smaak.