De lekkerste Moederdag kado's!
wijn bij beenham

Welke wijn bij beenham?

Beenham, oftewel gezouten ham van de achterbil van het varken, verwijst eigenlijk naar het feit dat er nog been aanwezig is in het vlees. Het bot wordt na het garen van het vlees verwijderd en dan houd je een mooi stuk sappig vlees over. De klassieke bereiding van een stuk beenham bestaat uit het marineren van het stuk vlees met mosterd en honing. Dit zorgt voor de authentieke smaak van de beenham. Benieuwd welke wijnen goed te combineren zijn met een mooi stuk beenham? Ontdek hier jouw top 5 wijnen bij beenham.

Top 5 wijnen bij beenham

1

Nummer 1

Baron de Vaillantcourt Pinot Noir

Met de Pinot Noir van Baron de Vaillantcourt heb je een goede, gebalanceerde wijn. Met de fijne tannines en aroma’s van kersen en zwarte bessen is het een goede wijn om mee te combineren. Samen met het verassende zuurtje is het een echte aanrader om de wijn te combineren met beenham.

Nummer 2

Dark Horse Zinfandel

De Zinfandeldruif oftewel de Primitivodruif past perfect bij beenham! Met de subtiele tannines en de wat zwaardere smaken van rood fruit, drop en chocolade is Dark Horse Zinfandel wel wat steviger dan de andere wijnen. Deze stevigheid en kruidigheid balanceert de marinade van honing en mosterd perfect.

Nummer 3

Settlers Creek Merlot

Een mooie Australische wijn bij een mooi stukje beenham. Echt het proberen waard! Met de Merlot van Settlers Creek en zijn zachte en sappige tonen van pruimen, aardbeien heeft deze soepele rode wijnen zachte tannines. En is zeer geschikt om te combineren met een vele gerechten! De wijn overheerst niet en zo is de Merlot zeker het proberen waard bij beenham!

Nummer 4

Barefoot Buttery Chardonnay

Deze buttery Chardonnay van Barefoot geeft al veel weg met zijn naam. Met de romige botersmaak is het een verrasende wijn. Maar juist hierdoor is het een zacht, romige verfijnde wijn. Deze botersmaak is te danken aan verfijning in houtlagering op Frans en Amerikaans eikenhout. Dit samen met het gele fruit, hazelnoot en tropisch fruit is het een verassende wijn die je kunt combineren met de beenham.

Nummer 5

Barefoot Pink Pinot Grigio

Deze Barefoot heeft een goede combinatie, deze unieke rosé is namelijk een Pinot Grigio. Met de frisse tonen van appel, perzik en frambozen nodigt deze wijn uit. De geur en smaak combineren perfect. Met de zachte, droge smaken en de geuren van rijp fruit is het een goede wijn om beenham mee te combineren.

Tip voor wijn bij beenham!

Een beenham is een mooi stuk vlees om te serveren bij speciale gelegenheden, bijvoorbeeld met Kerst. Afhankelijk van de eetlust van je tafelgasten geldt over het algemeen dat een beenham als hoofdgerecht tussen de 150 en 200 gram per persoon voldoende is. Als bijgerecht is dit onder de 100 gram. Daarnaast is het ook nog een tijdrovende klus om de beenham te klaar te maken. Zo moet de beenham lang garen en goed marineren, maar als deze klaar is, is deze een ware smaaksensatie!