XXL Flessen!

Irish Coffee

Skill-level:
gemakkelijk
Bereidingstijd:
5 minuten

irish coffee

Het Irish Coffee recept

Benodigdheden:
  • Sorbetglas
  • Lepel
Ingredienten:
  • 125 ml slagroom
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 250 ml sterke koffie
  • 60 ml Ierse whiskey
In 3 kleine stappen de Irish coffee:
  1. Begin met het kloppen van de slagroom. Zorg ervoor dat de slagroom nog een dikke substantie behoudt.
  2. Pak een glas en vul deze met kokend water. Laat het glas even staan en leeg deze vervolgens. De koffie smaakt het beste wanneer deze goed heet is.
  3. Vul het glas eerst met de whiskey en de suiker. Voeg hierna de koffie toe en meng dit samen. Voeg als laatste de koude slagroom bovenop toe, met als finish de cacaopoeder. Geniet van jouw heerlijke Irish coffee!

De Irish coffee

Op een koude winterdag in 1940, arriveerde een vliegtuig vol met passagiers dat richting New York had moeten gaan. Het vliegtuig was teruggekeerd naar Ierland door de slechte weersomstandigheden. Vroeger waren verwarmingen een onbekende luxe in vliegtuigen. Na een lange vlucht kwamen de passagiers onderkoeld uit het vliegtuig in Ierland. Om de arme passagiers een hart onder de riem te steken gaf Joe iedereen een kop koffie. Deze koffie bestond uit koffie met wat bruine suiker en een paar teugen Ierse whiskey. Een van de passagiers vroeg nieuwsgierig of de koffie uit Brazilië kwam. Hierop antwoordde Joe: ‘No, my friend, this is Irish coffee’.

De oorsprong

Na de koude winterdag in 1940 werd het een gewoonte van Sheridan om de koffie met whisky aan passagiers te serveren. Op een dag in 1952, kreeg reisauteur Stanton Delaplane een kopje na zijn vlucht. De auteur was direct laaiend enthousiast over de koffie en besloot dit te delen met zijn vrienden terug in San Francisco. Toen hij het recept eenmaal vermeld had in de krant, waar hij auteur was, werd de Ierse koffie een bekend begrip.

Wil je meer heerlijke cocktails maken? Bekijk hier al onze cocktails.