XXL Flessen!
Schlumberger

schlumberger

Ben je op zoek naar de beste wijn met bubbels? Dan ben je bij Schlumberger aan het goede adres! Deze lekkere mousserende wijn koop je voor een klein prijsje en is perfect voor ieder feestje. Dankzij de mooie verfijnde flessen is Schlumberger wijn een lust voor het oog. Geweldig om kado te doen! Bekijk hieronder het Schlumberger assortiment van DirckIII. Bij ons ben je verzekerd van de beste prijs-kwaliteit verhouding.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. Schlumberger Brut Classic 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 11. 99 9. 99
 2. Schlumberger White Ice 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 10. 95 9. 99
  Tijdelijk uitverkocht

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

schlumberger historie

Onder de grond van Wenen ligt de oudste wijnkelder van Oostenrijk. In de kilometerslange gangen staan de 'pupitres' - de rekken met flessen mousserende wijn - rij aan rij opgesteld. Iedere paar dagen worden de flessen 1/8 slag gedraaid. Al meer dan 175 jaar maakt Schlumberger in deze kelders mousserende wijn volgens de Méthode Traditionelle.

De geschiedenis van het familiebedrijf Schlumberger begint bij Robert Alwin Schlumberger, geboren in 1814 in Stuttgart, die na de dood van zijn vader zijn studie stopte om zakenman te worden. Dit heeft hem naar het Franse Reims geleid, in de champagnekelders van het bekende Ruinart Pére et Fils, waar hij van keldermeester opklom naar de functie als productiemanager.

Een andere ervaring die zijn leven veranderde, was de ontmoeting met de Weense Sophie Kirchner tijdens een boottocht op de Rijn. Het was het begin van een liefdesverhaal. Omdat Sophies ouders het niet eens waren met de verhuizing van hun dochter naar Frankrijk, volgde Robert haar naar Oostenrijk.

 

Schlumberger wijnkelder Schlumberger wijnkelder

 

In 1842 richtte Robert Alwin Schlumberger op en produceerde hij mousserende wijnen van topkwaliteit volgens de champagnemethode.

Midden 19e eeuw kreeg het mousserende wijnhuis Schlumberger ook grote betekenis als producent van rode wijn. Robert Schlumberger importeerde enkele rode druivensoorten en plantte deze voor het eerst in Oostenrijk. Hij wordt om die reden beschouwd als een pionier op dit gebied en was de eerste die de Franse druivensoorten Cabernet Sauvignon en Merlot in Oostenrijk cultiveerde.

Robert Alwin Schlumberger pachtte wijngaarden op het zogenaamde Goldeck im Maital van het statige Zehentkeller in Bad Vöslau en richtte zijn eigen bedrijf op. Als onderdeel van de Wereldtentoonstelling in Londen in 1862 kwam zijn "Sparkling Vöslauer" op de wijnkaart van de koningin. Ook in Wenen werd champagne een 'koninklijke drank': Schlumberger werd hofleverancier van het keizerlijke en koninklijke hof. De naam "Sparkling" is tot op de dag van vandaag een integraal onderdeel van de originele Schlumberger Sparkling gebleven.

De Vöslauer Sparkling werd het favoriete drankje van de Weense samenleving. In 1878 werd Robert Alwin Schlumberger tot de adel verheven met de titel Edler von Goldeck.

Na het vredesverdrag van Saint-Germain mocht Schlumberger geen champagne meer heten, ook al is de productiemethode, genaamd "Méthode Traditionnelle", tot op de dag van vandaag hetzelfde gebleven.

Vier generaties en twee wereldoorlogen later, in 1973, verkocht de kinderloze Robert Schlumberger, achterkleinzoon van de oprichter, het wijnhuis uiteindelijk aan de familie Underberg, die nu ook in de vijfde generatie van het familiebedrijf zit. Zelfs als de edele druppel geen champagne meer wordt genoemd, is de productiemethode tot op de dag van vandaag hetzelfde gebleven.

Na 41 jaar als onderdeel van de Underberg Group, trekt het Duitse familiebedrijf zich terug als hoofdaandeelhouder van Schlumberger Aktiengesellschaft en draagt het aandelenpakket over aan ondernemer Frederik Paulsen. De nieuwe hoofdaandeelhouder zet zich in voor de Oostenrijkse traditie van Schlumberger.

 

Schlumberger wijnkelder Schlumberger wijnkelder

 

Ter gelegenheid van de introductie van de kwaliteitspiramide voor Oostenrijkse mousserende wijn met een beschermde oorsprongsbenaming introduceert Schlumberger drie nieuwe producten in de categorie "Classic" en vijf nieuwe producten in de categorie "Reserve". Schlumberger zet een nieuwe standaard voor de kwaliteit van Oostenrijkse mousserende wijn. De productie vindt plaats volgens de strikte criteria van de kwaliteitspiramide, inclusief 100% druiven uit één federale staat, geproduceerd volgens de Méthode Traditionnelle.

Schlumberger presenteert het Grote Reservaat, een eerbetoon aan de oprichter Robert Alwin Schlumberger. Het handgemaakte meesterwerk is een pure Chardonnay specialiteit van de vintage 2015 en gelimiteerd tot 5.000 flessen.

Als onderdeel van een uitgebreid herontwerp van de Schlumberger specialiteiten, worden alle variaties geïntroduceerd in de Oostenrijkse kwaliteitspiramide voor mousserende wijn: "Classic, Reserve" en "Grosse Reserve".

 

productie van de schlumberger wijnen

Normaal gesproken wordt de wijn mousserend tijdens een tweede vergisting. De flesrijping is mede zo arbeidsintensief omdat de gist­resten er aan het einde van het proces uit moeten worden gehaald. Dat gebeurt tijdens de remuage, die bij Schlumberger nog handmatig plaatsvindt. Daartoe worden de flessen horizontaal opgehangen in een houten flessenrek (de pupitre) en vervolgens elke paar dagen met korte handbewegingen een achtste slag geschud en gedraaid en steeds iets verticaler in de opening gezet.

Tegen de tijd dat de fles met de kurk naar beneden in de pupitre staat, zitten alle gistcellen in de hals. Om ze eruit te krijgen, worden de flessen ondersteboven in een ijsbad geplaatst totdat de onderste drie centimeter zijn bevroren. Als ze vervolgens worden omgedraaid en de tijdelijke afsluiting wordt verwijderd, zorgt de opgebouwde druk ervoor dat de bevroren gistprop uit de flessen schiet. Het beetje sap dat daarbij ook verloren gaat, wordt opgevuld met sap uit dezelfde charge.

 

Schlumberger wijn aan tafel

 

schlumberger collectie

Je vindt de volgende Schlumberger items in onze collectie: Schlumberger Brut Klassik, Schlumberger Rosé Secco en Schlumberger White Ice Secco. De beste bubbels, voor een fijne prijs!

 

Schlumberger Sparkling Brut Klassik

Sparkling Brut is een mousserende witte wijn, met tonen van appel en abrikoos. Met deze fruitige wijn met bubbels zit je nooit verkeerd.

Schlumberger rosé ice secco

Deze heerlijke bubbel rosé is verpakt in een mooie herkenbare roze fles. De Schlumberger rosé bubbels zijn afkomstig uit Wenen. Een lichtzoete bubbelwijn met een frisse en verfijnde smaak van framboos, aardbeien en kersen.

Schlumberger White Ice Secco

De Schlumberger White Ice Secco is een verfijnde, fruitige en mousserende wijn. De witte wijn met bubbels wordt minimaal twaalf maanden gerijpt op de “Méthode traditionnelle” en is afkomstig uit Oostenrijk. Deze lichtzoete bubbelwijn is verpakt in een moderne herkenbare fles met een traditionele kurk.

 

    

 

de beste bubbel aanbieding vind je bij dirckiii

Benieuwd naar het gehele assortiment van DirckIII? Bekijk hier onze bubbels!