Altijd gratis bezorging vanaf 9 flessen!

Espresso Martini

Skill-level:
gemakkelijk
Bereidingstijd:
5 minuten

Espresso Martini

Espresso Martini, zo maak je hem!

Benodigdheden:

  • Martiniglazen
  • Blender/keukenmachine

Ingredienten:

In 5 kleine stappen de Espresso Martini:
  1. Zet als eerste de espresso. Laat deze ongeveer een kwartier afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Voeg nu de espresso, koffielikeur, vodka en de ijsblokjes samen in de blender of keukenmachine.
  3. Schenk de cocktail in de martini glazen. Laat deze vervolgens een paar minuten staan tot het schuimlaagje wat opgetrokken is.

Espresso Martini

Espresso martini is samen met Irish coffee de bekendste alcoholische drank gemixt met koffie. Wederom is iemand op het idee gekomen om deze 2 componenten bij elkaar te gooien en wederom smaakt deze fantastisch. De espresso martini is een echte klassieker binnen de cocktails. Wij vertellen je meer over deze heerlijke cocktail en uiteraard hoe je deze zelf thuis kunt maken.

De oorsprong van Espresso Martini

Er bestaan meerdere verhalen over hoe de espresso martini is ontstaan. Het meest bekende verhaal gaat terug naar 1980. In London werkte toentertijd een barman genaamd Dick Bradsell. Hij was werkzaam in de Freds Club. Op een dag kwam er een jonge vrouw de club ingelopen. Ze kwam regelmatig naar de club. Deze vroeg om een drankje dat haar zou wakker maken en vervolgens ruïneren. Omdat de koffie apparatuur en de alcohol naast elkaar stonden besloot Bradsell de twee elementen te combineren. Zo deed hij vodka en espresso samen. De eerste koffie martini was een feit. In een video bevestigt Bradsell dat dit waar gebeurd is.

Vodka Espresso Martini

Toen Bradsell de cocktail net uitgevonden had werd deze jarenlang de vodka espresso genoemd. Na een paar jaar werken bij de Freds club verkaste hij naar de bar 'The Pharmacy’. Vervolgens werd de cocktail ‘pharmaceutical stimulant’ genoemd. Pas in de jaren 90 ontstond de term martini. Alle cocktails die in een martini glas geschonken werden, werden martini genoemd. Hierdoor veranderde de naam in espresso martini. Eigenlijk is het dus geen officiële martini maar wordt deze wel zo genoemd.

De smaak van Espresso Martini

De espresso martini is een koude cocktail met uiteraard een sterke koffie smaak. Door de cafeïne van de espresso krijg je een echte energie boost. Ideaal dus tijdens een after dinner dip. De cocktail is ook romig en zoet van smaak door de koffielikeur. De vodka is een perfecte toevoeging zodat je lekker kan genieten van je avond/nacht.

Wil je meer heerlijke cocktails maken? Bekijk hier al onze cocktails.