XXL flessen!

Cosmopolitan Cocktail

Skill-level:
gemakkelijk
Bereidingstijd:
5 minuten

Pornstar Martini

COSMOPOLITAN COCKTAIL recept

Benodigdheden:
Ingredienten:

Het is tijd om hem te maken! Dit is wat je nodig hebt voor het Cosmopolitan recept voor 2 personen:

  • 50 ml Vodka
  • 30 ml Triple sec sinaasappellikeur
  • 60 ml Cranberry sap
  • 2 ijsblokjes
  • 2 verse cranberry’s
In 4 kleine stappen de Pornstar Martini:
  1. Vul de shaker met vodka, sinaasappellikeur en cranberry sap.
  2. Voeg vervolgens de ijsklontjes toe en shake opnieuw.
  3. Snijd 4 schijfjes van de limoen.
  4. Schenk de Cosmopolitan in de cocktailglazen. Garneer vervolgens met een schijfje limoen en cranberry.

COSMOPOLITAN

De Pornstar Martini is misschien wel de bekendste cocktail ter wereld. Ondanks dat deze cocktail nog niet heel lang in de game is, is deze niet meer weg te krijgen uit de cocktail lijst. Bekend om zijn interessante naam die voor sommige restaurants te spannend is. Zo kun je hem op sommige menukaarten vinden onder de naam Passion Fruit Martini. Ondanks dat het niet altijd even makkelijk is om de cocktail te maken, is hij het helemaal waard.

DE EERSTE COSMOPOLITAN

Hoe de Cosmopolitan cocktail precies is ontstaan is tot heden onbekend. Er worden meerdere verhalen beweerd over de cocktail Wij hebben 3 versies voor je op een rijtje gezet hoe mensen beweren dat de tijdloze cocktail tot stand is gekomen.

MANHATTAN

De eerste theorie is dat de Cosmopolitan cocktail is ontstaan in Manhattan, New York. Dit zou in 1987 plaats hebben genomen. De barman Toby Zizzini besloot een cocktail te maken bestaande uit vodkaTriple Sec-likeur, cranberry en limoensap. Het is deze versie die tegenwoordig wordt erkend als klassieker door de International Association of Bartenders.

FLORIDA

Andere verhalen verwijzen naar Florida in 1985. Hier was barvrouw Cheryl Cook namelijk werkzaam. Cook vond dat bezoekers altijd maar saaie en kleurloze cocktails bestelden. Ze besloot het roer om te gooien en zelf een cocktail te bedenken. In haar Cosmopolitan is er slechts één verschil met de variant van Zizzini. Cook gebruikte namelijk citroensap in plaats van limoensap. Haar doel om een aantrekkelijk uitziende cocktail te maken is in ieder geval geslaagd.

Pornstar Martini smaak

Qua smaak is de Pornstar Martini cocktail een favoriet van vele cocktail drinkers. De smaken van vanille en passievrucht zijn geliefd bij een groot publiek. De smaak is dan ook fruitig, zoet en zuur tegelijk en een heerlijke nasmaak van vanille. Ondanks dat het een martini wordt genoemd is dit eigenlijk incorrect. De cocktail wordt zo genoemd omdat deze uit een martini glas wordt gedronken. Hetzelfde vind je bij de espresso martini.

Wil je meer heerlijke cocktails maken? Bekijk hier al onze cocktails.