XXL Flessen!

Pina Colada

Skill-level:
gemiddeld
Bereidingstijd:
6 minuten

Pina Colada

Het geweldige pina colada recept

Benodigdheden:
 • Hurricane glas
 • Barlepel (optioneel)
 • Barmaatje (optioneel)
 • Rietje
Ingredienten:
In 7 stappen de Pina Colada:
 1. Vul de shaker met 1/3 ijsblokjes.
 2. Voeg 30ml van je favoriete witte rum, 20 ml kokosmelk en 60ml ananassap in de shaker.
 3. Schudt de shaker nu stevig door totdat er een frostlaagje op de shaker ontstaat.
 4. Proef even met een rietje of de cocktail goed op smaak is. Als er nog iets mist, is dit het moment om je cocktail perfect te maken.
 5. Schenk nu de inhoud van de shaker in het glas. Het ijs kun je mee uitschenken.
 6. De Pina Colada is een tropische cocktail dus zorg er ook voor dat hij er zo uit ziet! Garneer het glas door middel van bijvoorbeeld een mooi rood cocktailkersje, zomers parasolletje of leuk rietje.
 7. Geniet nu lekker van deze zoete tropische cocktail. Proef de heerlijke warme zon, de koele zee en het zwoele strand in deze heerlijke cocktail!

Tip:Liever alcoholvrij? Klik dan hier om de ‘Nada Colada’ te bekijken en de andere mocktails!

De Pina Colada

De Pina Colada, hét nationale drankje van Puerto Rico. De beroemde cocktail bestaande uit; ananas, witte rum en kokos kreeg deze status officieel in 1978. De cocktail kreeg het jaar daarop zelfs een eigen liedje, genaamd ‘Escape’! Het drankje zal nooit meer zo’n grote populariteit hebben als toen, maar voor vele blijft de Pina Colada een blijvend succes en een echte guilty pleasure.

Waar de Pina Colada nou precies vandaan komt is onduidelijk. Zo wordt er gezegd dat een Puerto Ricaanse piraat, Roberto Cofresí, de basisingrediënten 200 jaar geleden bij elkaar gooide voor zijn bemanning. Het meest waarschijnlijke verhaal is dat de Pina Colada zoals wij hem nu kennen is ontstaan in de Beachcomber Bar bij het Caribe Hiltonhotel in San Juan op Puerto Rico. De barman die hier werkte, Ramón Marrero Pérez, heeft het recept in 1954 wat bijgeschaafd door wat toevoegingen te doen zoals rum en kokosroom die enkele jaren daarvoor was uitgevonden. Het hotel was zeer populair en bekend bij Hollywood, dus werd het drankje dat ook.

Bij het Caribe Hiltonhotel is de Beachcomber bar al lang verdwenen en is de Caribar hiervoor in de plaats gekomen. Desondanks deze vervanging is het hotel nog steeds ontzettend trots dat zij de Pina Colada hebben uitgevonden. Wél hebben ze concurrentie van een restaurant genaamd Barrachina. Het restaurant claimt namelijk al jaren dat zijn de populaire en bekende cocktail hebben uitgevonden. Dit hebben zij gedaan door een bordje voor het restaurant te plaatsen waarop staat dat de Pina Colada hier is uitgevonden in 1963.

De meeste Puerto Ricanen kiezen geen kant of maken er geen probleem van, zij maken de cocktail liever lekker zelf om mee te nemen naar het strand.