
Welke wijn bij bavette?
Een mooi stuk bavette, ook wel bekend als flank steak, vanglap of vinkelap, is een dikke rand vlees in de vang (onderste deel) van de koe. Het vlees staat bekend om zijn lange en grove draden. Zo wordt het door de consument vaak gebruikt voor gehakt of stoofvlees. Maar er zijn koeien waar het vlees wel mals is! Dit komt van doorgefokte koeien waar het stukje bavette bijna net zo mals is als een stukje biefstuk. En kan het zelf rauw gegeten worden! Zo wordt het stukje vlees gezien als delicatesse, door zijn bijzondere smaak en structuur. Creëer daarom jouw ultieme bavette smaakervaring en kies daar de perfecte wijn bij. Voor veel mensen is een stuk bavette het lekkerste wat er is en daarom verdient hij natuurlijk een zorgvuldig gekozen wijn. Ontdek hier jouw top 5 wijnen bij bavette.
Top 5 wijnen bij bavette
Nummer 1
Oscura Syrah
De Syrah van Oscura komt uit La Mancha in Spanje. Met het tonen van rijp, zwart fruit en kruiden komt deze wijn goed tot zijn recht. De bramen en blauwe bessen geven de wijn een vol mondgevoel met kracht en plezier. In het glas komen de smaken van kruiden en chocolade naar boven, dit samen met een gegrild stukje biefstuk is een ware smaakexplosie. Door de mooie tannines is de Syrah zeer geschikt om te combineren met een bavette.
Nummer 2
Australian Bush Shiraz – Cabernet Sauvignon
In het zuidoosten van Australië is deze robijnrode Shiraz-Cabernet Sauvignon geproduceerd. Deze veelzijdige wijn is verrassend met de tonen van kersen, zwarte bessen, groene pepers en een hintje drop. Zo is deze topwijn goed te combineren met volle vlees smaken, zoals een gerechten met bavette.
Nummer 3
Barefoot Malbec
De Malbec van Barefoot komt uit de wijnstreek van de Verenigde Staten, Californië. Deze krachtpatser heeft mooie fruitige tonen met de aanwezige tannines. Met de smaken van zwart fruit, pruimen met door de tannines, chocolade, peper en kaneel geleidt deze stevige rode wijn perfect bij vleesgerechten, zoals bavette.
Nummer 4
Onverwacht Cabernet Sauvignon - Merlot
Deze Onverwacht Cabernet Sauvignon geblend met de Merlot druif is geen onverwachte speler in deze top 5. Met de soepele, maar ook stevige donker fruit tonen komen de aanwezige specerij aroma’s en de aanwezige tannines heel goed tot hun recht. Zo zijn gerechten met vlees een echte aanrader, bijvoorbeeld met de bavette.
Nummer 5
Barefoot Buttery Chardonnay
Deze buttery Chardonnay van Barefoot geeft al veel weg met zijn naam. Met de romige botersmaak is het een verrassende wijn. Maar juist hierdoor is het een zacht, romige verfijnde wijn. Deze botersmaak is te danken aan verfijning in houtlagering op Frans en Amerikaans eikenhout. Dit samen met het gele fruit, hazelnoot en tropisch fruit is het een verassende wijn die je kunt combineren met de bavette.
Tip voor wijn bij bavette!
Waarschijnlijk eet je niet alleen maar bavette en bestaat jouw gerecht uit verschillende gerechtjes. Zo valt er bij bavette vele gerechten te combineren, zoals patat, gegrilde groentes, specerijen en verschillende sauzen. Zo kun je combineren met bijvoorbeeld een peper-, wijn-, of champignonnensaus. Zo kun je jouw bavette samen met jouw favoriete wijn naar een hoger niveau tillen. Zolang de wijn en bavette dezelfde smaken hebben, kan er weinig misgaan!







