XXL flessen!
Welke wijn bij BBQ?

Welke wijn bij bbq?

Een BBQ met familie of je vaste vriendengroep, er gaat geen zomer voorbij zonder deze gezellige manier van dineren. Wij van Dirck3 vinden dat er bij een BBQ een lekkere wijn geschonken moet worden. Bij rundvlees en kip passen specifieke wijnen en die vind je terug op deze pagina!

Top 5 wijnen bij de BBQ

1

Nummer 1

Ojos del Guadiana Tempranillo Reserva

Deze Tempranillo komt ui een van de bekendste wijnstreken van Spanje, namelijk La Mancha. De wijn is gemaakt van 100% Tempranillo en rijpt gedurende 12 maanden op eikenhouten vaten. De smaak is zacht in de afdronk en je herkend smaken en geuren van vanille. De zachtheid van deze wijn gaat perfect samen met rood vlees. Hierdoor is hete de beste wijn om te combineren met een goed stuk vlees van de BBQ!

Nummer 2

Neirano Barolo 75cl

De Neirano Barolo komt uit de Italiaanse streek Piemonte. De wijn is soepel met zachte tonen van rijp rood fruit, milde zuren en zachte tannine. De wijn geeft een fluweelzacht mondgevoel waardoor het de perfecte wijn is voor bij rood vlees van de BBQ. De tedere smaak van de wijn gaat heel goed samen bij het malse vlees van de haas.

Nummer 3

Onverwacht Cabernet Sauvignon-Merlot 75 cl

Deze fruitige rode wijn heeft een elegante smaak en komt uit het zuiden van de Westkaap in Zuid-Afrika. De smaak van de wijn is zowel fruitig met smaken van zwart fruit, kersen, bosbessen en bramen, als aards en kruidig. Door de fruitige tonen van de wijn kan je hem goed combineren met roodvleesgerechten zoals biefstuk.

Nummer 4

TRESOR DE LOIRE SAUVIGNON BLANC

De Tresor de Loire Sauvignon Blanc t is een lekkere witte wijn met 12% alcohol. Deze soepele en elegante wijn aroma's van citrusvruchten en lychee, frisse zuren met een lange afdronk, waardoor de wijn ook redelijk fruitig wordt. Deze prachtige wijn is perfect voor bij de salade of een stukje vis van de BBQ!

5

Nummer 5

TRESOR DE LOIRE ROSE

Een ideale zomeravond kan niet voorbij gaan zonder een lekker glaasje rosé. Ideaal voor tijdens een BBQ met een grote groep vrienden. Vaak is rosé een ideale wijn om te schenken aangezien veel wijndrinkers rosé lekker vinden. Schenk deze rosé als aperitief. Of bij vis, gevogelte en zomerse salades!

Tip!

Als je een stuk vlees grillt op de BBQ, moet je eerst de BBQ goed heet laten worden, zodat het vlees goed dicht kan schroeien. Grill hierna het vlees aan beide kanten een halve minuut. Leg hierna het vlees wat aan de zijkant, zodat de sappen niet uit het vlees worden gebakken. Voor een rare biefstuk hoef je hem alleen dicht te schroeien. Voor medium-rare doe je het 1 tot 2 minuten per kant. Medium iets langer tussen de 2 tot 3 minuten per kant en voor well-done doe je het 3-4 minuten per kant. Let wel op dat het ook aan de dikte van het vlees ligt hoelang het moet grillen. Dirck3 wenst je veel plezier met je BBQ!