XXL Flessen!
Moet & Chandon Champagne

moet & chandon

Moët & Chandon is veruit de meest beroemde Champagne ter wereld. Moët Champagne staat bijna synoniem aan Oud & Nieuw en andere feestelijke gelegenheden. Daarnaast heeft Moët en Chandon ook nog eens de prestigieuze Dom Perignon geïntroduceerd in de Champagne wereld.


6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. Moet & Chandon Brut Impérial 75 cl
  Waardering:
  92%
  ELDERS Regular Price 48. 99 41. 99
 2. Moet & Chandon Nectar Impérial 75 cl
  Waardering:
  93%
  ELDERS Regular Price 48. 99 45. 99
 3. Moet & Chandon Ice Impérial 75 cl
  Waardering:
  96%
  ELDERS Regular Price 59. 99 49. 99
  Tijdelijk uitverkocht

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

moet chandon historie

Moët & Chandon is één van de oudste en meest prominente huizen binnen de Champagne en werd opgericht in 1743 door Claude Moët. Deze begon al snel zijn mousserende wijnen in Parijs te verkopen, waar de vraag naar Champagnes (zeker aan het hof van koning Louis XV) meer en meer bleef stijgen. Zodoende zorgde Claude – en in het bijzonder zijn kleinzoon Claude-Louis – dat Moët al snel hét merk was onder de adel en aristocratie.

 

 

brut imperial

In 1833 veranderde de naam in Moët & Chandon toen de schoonzoon van Jean-Remy Moët toetrad tot het bedrijf; in 1842 (2 jaar nadat men vintage Champagne introduceerde) bracht Moët & Chandon zijn eerste vintage uit. De beroemdste variant, de Brut Impérial, werd voor het eerst uitgebracht in de jaren ’60 van de 19e eeuw. De roemruchte Champagne Dom Pérignon (premium vintage Champagne van Moët) werd voor het eerst geproduceerd in 1921 en verkocht vanaf 1936.

Toen men in 1971 fuseerde met Hennessy Cognac en in 1987 Louis Vuitton ontstond LVMH, het grootste conglomeraat luxeproducten ter wereld. Tevens is Moët hofleverancier aan het koninklijk huis van Engeland.

 

kelders van moet

Moët & Chandon komt het dorp Épernay, gelegen in het Champagne gebied van Frankrijk. De kelders van het Champagnehuis zijn een soort kalkgrotten, ze liggen zo’n 30 meter diep en hebben een totale lengte van 28 kilometer! In deze reusachtige kelders liggen maar liefst 100 miljoen flessen Moët te rijpen tot dat ze klaar zijn voor consumptie.

Kelders van Moët & Chandon

imperial ice

Dat Moët & Chandon toonaangevend en innoverend is dat bewijzen ze nog maar eens met de introductie van de Moët & Chandon Ice Imperial serie. De 'nieuwe Champage' die je drinkt met ijsblokjes zette werkelijk de hele wereld van bubbels en Champagne op z'n kop! Lees hier het hele verhaal over de innovatie van Moet en Chandon Champagne met de komst van de Ice Imperial serie. 

De Moët & Chandon Ice smaakt het lekkerst als je een glas vult met 3 ijsblokjes, wat muntblaadjes en bijvoorbeeld een paar schijfjes grapefruit of gember. De Moet & Chandon Ice Rosé gaat erg goed samen met rood fruit, zoals aardbei, framboos of rode bes. Zo maak je in een handomdraai een heerlijk verfrissende cocktail op basis van de heerlijke Ice Champagnes van Moët & Chandon!

de goedkoopste en beste moet & chandon kopen doe je bij dirckiii

Voor de goedkoopste en beste aanbiedingen Moët & Chandon champagne, ben je bij DirckIII aan het juiste adres. Elke week hebben wij weer de beste aanbiedingen op ons assortiment. Op zoek naar andere bubbels? Bekijk dan eens onze bubbels pagina!

Hou je niet zo van bestellen? Kom langs in onze winkels! De drank die wij online aanbieden zijn namelijk vaak ook gewoon verkrijgbaar in onze winkels! Neem ook een kijkje bij al onze andere sterke dranken en meer. We zijn ten slotte de goedkoopste van Nederland!