Francois Martenot Bourgogne

Francois Martenot Bourgogne

Chardonnay of Pinot Noir

Frankrijk

De geschiedenis van het huis François Martenot gaat terug naar het begin van de 20e eeuw wanneer Lucien Gustave Martenot een gebied van 10 ha in Savigny-les-Beaune verwerft, domein gecreëerd in 1859 door Léonce Bocquet, toenmalige, enige eigenaar van Château Vougeot. 

De productie dekt het grootste deel van de benamingen van Bourgogne. De wijnen worden gemaakt van wijndruiven of druivenmost die met de meeste zorg worden geselecteerd door hun oenologen en die er alle aandacht aan besteden om de aroma's en de smaken van de wijnen te onthullen om de specifieke kenmerken van de druivenvariëteiten, de terroirs en de jaargangen te garanderen.

De Chardonnay heeft tonen van verse amandelen en citrus, frisse zuren, mineraliteit met een elegante afdronk. Heerlijk bij witvis, gebraden kip, pastasalade en harde kazen.

De Pinot Noir smaakt zalig naar rood fruit zoals aarbei en framboos met in de afdrond een lichte toets van vanille. Top bij varkensvlees, karbonade, andijviestampot en lichte pastagerechten.

elders 12,49
7.99

Deze aanbieding is geldig van 17 juni t/m 23 juni 2018 en zolang de voorraad strekt.

Delen