XXL flessen!
Four Roses Whiskey

Bekijk hier onze scherpe Four Roses whiskey aanbiedingen en onze standaard lage prijzen!

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. Four Roses Bourbon Whiskey 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 22. 99 20. 99
 2. Four Roses Bourbon 100 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 28. 99 21. 99
  Tijdelijk uitverkocht

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Four Roses

Four Roses is een Amerikaans whiskey merk dat is opgericht in 1888. Four Roses whiskey is vooral populair in Amerika, Azië en Europa. In de periode 1888-1943 was Four Roses enkel een ‘pure bourbon’. Het was Paul Jones Jr. die de bekende destilleerderij toentertijd opgericht had. Echter is hier enige onzekerheid over. Dat het bij Paul Jones Jr. begon is niet zeker en welk verhaal klopt is niet bekend. Wij vertellen je de twee bekendste verhalen over de oprichting van Four Roses whiskey.

four roses bourbon

Oprichting Four Roses

Het eerste verhaal dat wordt beweerd waar te zijn gaat over het liefdesleven van Jones. Zo zou hij ooit smoorverliefd geweest zijn op een jonge vrouw uit het zuiden. Zijn grote liefde droeg een corsage met 4 grote rozen erop. Hij was zo verliefd dat hij besloot om zijn Four Roses bourbon naar haar te vernoemen.

 

Het tweede verhaal gaat over een distilleerder die ‘Rose’ van zijn achternaam heette. Deze distilleerder had 4 prachtige dochters. De familie woonde in Lawrenceberg en de dochters van de man stonden bekend als de ‘Four Roses’. De distilleerder vond deze naam ideaal voor zijn eigen whiskey. De huidige distilleerderij staat nog steeds in Lawrenceberg.

four roses whiskey

Kwaliteit

Four Roses bourbon staat bekend om de unieke en hoge kwaliteit van de whiskey. De whiskey is namelijk een mix van individueel geproduceerde bourbons. De meeste whiskey’s afkomstig uit Amerika bestaan uit 1 of 2 recepten. Bij Four Roses wordt geen basis whiskey gebruikt maar 2 graanrecepten. Deze worden tegenwoordig mash bills genoemd. Wanneer hier 5 verschillende gisten aan toegevoegd worden heb je maar liefst 10 verschillende recepten. Op deze manier weet het Amerikaanse whiskey merk zich te onderscheiden.

 

DE GOEDKOOPSTE WHISKY BIJ DIRCKIII

DirckIII heeft een ruim assortiment aan whisky. De goedkoopste whisky en andere diverse dranken koop je bij DirckIII! Wij hebben ook de lekkerste whisky cocktails voor je op een rijtje staan. Koken met whisky? Probeer onze zelfgemaakte whiskeysaus!

Neem ook een kijkje bij al onze andere sterke dranken met de laagste prijs. We zijn ten slotte de goedkoopste van Nederland!