XXL flessen!
Pinot Noir Wijn

pinot noir

Deze sappige rode wijn is het trots uit de Bourgogne. Net als Champagne is deze excentrieke druif bijna alleen uit 1 gebied te krijgen. Op deze pagina vind je de lekkerst Pinot Noir wijnen, voor een eerlijke prijs.

20 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Piper Heidsieck Brut 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 36. 99 35. 99
 2. Moet & Chandon Nectar Impérial 75 cl
  Waardering:
  93%
  ELDERS Regular Price 55. - 47. 99
 3. Moet & Chandon Rosé Impérial 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 70. - 54. 99
 4. Moet & Chandon Ice Impérial 75 cl
  Waardering:
  96%
  ELDERS Regular Price 70. - 59. 99
 5. Pierre Darcys Demi-Sec 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 24. 99 23. 99
 6. Ruinart Brut 75 cl
  Waardering:
  73%
  ELDERS Regular Price 70. - 59. 99
 7. Louis Roederer Brut 'Collection 243' 75 cl
  Waardering:
  90%
  ELDERS Regular Price 50. 99 49. 99
 8. Veuve Clicquot Brut 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 62. - 49. 99
 9. Domaine Saint Germain Pinot Noir 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 12. 99 11. 99
 10. Moet & Chandon Brut Impérial 75 cl
  Waardering:
  93%
  ELDERS Regular Price 53. - 43. 99
 11. D'Armanville Brut Champagne 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 21. 99 19. 99
 12. Pont d'Arc Pinot Noir 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 9. 99 7. 98
 13. Laurent Perrier Brut 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 38. 99 37. 99
 14. Piper Heidsieck Demi-Sec 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 37. 99 36. 99
 15. Arthur Metz Cremant d'Alsace Brut 75 cl
  Waardering:
  94%
  ELDERS Regular Price 10. 99 8. 99
 16. Moet & Chandon Impereal Ice Rosé 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 81. - 64. 99
  Tijdelijk uitverkocht
 17. Bernardus Pinot Noir 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 25. 99 22. 95
  Tijdelijk uitverkocht
 18. Deutz Brut Classic 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 44. 99 38. 99
  Tijdelijk uitverkocht
 19. Lanson Le Black Label Champagne 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 30. 99 24. 99
  Tijdelijk uitverkocht

20 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Wat is pinot noir wijn?

Pinot noir is een rode wijn druivenras. De naam kan ook verwijzen naar wijnen die voornamelijk van pinot noir druiven worden gemaakt. De stijl van de wijn die van pinot noir wordt gemaakt hangt sterk af van het terroir en de vaardigheid van de wijnmaker, maar wanneer hij goed wordt gemaakt kan hij hoog worden gewaardeerd om zijn elegantie en aroma's.

Pinot noir druiven worden overal ter wereld verbouwd, meestal in koelere gebieden, hoewel sommige wijnen uit de Nieuwe Wereld nu ook in gebieden met een warm klimaat worden gemaakt. Pinot noir heeft doorgaans lagere tannines en zuren dan andere rode druiven, waardoor hij delicater is en vatbaarder voor vroege oxidatie. Als ze jong zijn, zijn pinot noir wijnen vaak lichtgekleurd met delicate smaken en aroma's, maar als ze ouder worden kunnen ze meer diepte en complexiteit ontwikkelen.

Hoe wordt pinot noir verbouwd?

De Pinot Noir druif is een delicaat druivenras dat specifieke groeiomstandigheden nodig heeft om goed te kunnen rijpen. De wijnstokken worden meestal dicht bij elkaar geplant om water en voedingsstoffen aan te moedigen. Dit resulteert in kleinere, intenser smakende druiven.

Pinot Noir druiven worden meestal met de hand geplukt om beschadiging van het tere fruit te voorkomen. Eenmaal geplukt worden de druiven gesorteerd en ontsteeld voordat ze voorzichtig worden geplet. De most (geplette druiven) wordt vervolgens gefermenteerd in open of gesloten vaten en vervolgens gerijpt in eikenhouten vaten. De uiteindelijke wijn is meestal licht van smaak met aroma's van rode bessen en kruiden.

pinot noir

Kenmerken pinot noir

De Pinot Noir druif groeit het liefst in de Bourgogne. De druif houdt namelijk erg van kalksteen als het dan tenminste niet vermengd is met ijzerhoudende klei. Pinoit Noir rijpt voornamelijk in warme klimaten en rijpt hier vroeg. Om deze reden is het beter om deze druif in een getemperd en koel klimaat te laten groeien. Hier is het groeiseizoen langer en hierdoor wordt er aromavorming in de druiven bevorderd. De schil van de Pinot Noir druif is namelijk ook een erg dunne schil.

Naast de Bourgogne is deze druif nu over bijna heel de wereld te vinden. Vooral in Zuid Afrika, Verenigde Staten en Nieuw Zeeland is deze druif populair. In Nieuw Zeeland is dit zelfs de meest aangeplante druif is sommige streken.

De Pinot Noir groeit al meer dan 2000 jaar in de Côte de Nuits. Hier komt deze druif ook oorspronkelijk vandaan en hier is hij ook het meest succesvol. De Pinot Noir behoort tot één van de rode kwaliteitswijnen, samen met de Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah. Omdat de Pinot Noir zeer gevoelig is voor terroir, is het niet makkelijk om deze druif in een ander gebeid dan de bourgogne te verbouwen.

Ondanks dat de wijnen van de Pinot Noir druif bijna altijd vanuit de juiste terroir in de Bourgogne komt, net als Chardonnay en Champagne, wordt deze druif toch steeds vaker in andere gebieden verbouwt. Zo komt deze druif steeds vaker voor in de Loire en de Elzas.

pinot noir

De smaak van pinot noir

De smaak van de rode wijnen van de Pinot Noir zijn lekker fruitig. In zijn vroege jaren heeft hij fraaie aroma’s van rood fruit, met tonen van framboos, aardbei en bessen. De verfijnde smaak is erg toegankelijk, ondanks dat hij zacht en soepel is. Ook kan deze wijn een lange flesrijping ondergaan, door de tannine. De kleur van de wijn is gewoonlijk van een niet hele donkere kleur.

Pinot Blanc, -Gris en -Noir

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze druifsoorten? Ten eerste zijn deze druifsoorten allemaal familie van elkaar. Echter zijn ze allemaal wel heel erg anders. De namen Pinot Blanc, Pinot Gris en Pinot Noir komt door de kleur van de druiven. Van de geel groene druiven van de Pinot Noir worden vooral witte wijnen gemaakt. De Grijsachtige druiven van de Pinot Gris worden ook vooral gebruikt voor prachtige witte wijnen en de blauwe druiven van de Pinot Noir worden vooral gebruikt voor rode wijnen.

Hoe serveer je Pinot Noir wijnen

Pinot noir wordt het best geserveerd op keldertemperatuur, dat is tussen 12 en 18 graden celsius. Als je geen wijnkelder hebt, zet de fles dan voor het serveren een uurtje in de koelkast. Let er bij het inschenken op dat u de bodem van de fles vasthoudt, zodat je het bezinksel niet schudt. Indien mogelijk decanteren, maar anders langzaam en voorzichtig inschenken. Serveer in grote wijnglazen - bij voorkeur Bordeaux - en geniet!

Wijn en spijs

Het is lekker om bij deze sappige rode wijn wat paté, gevogelte of kalfsvlees te eten. Als je meer te weten wilt komen bij wat voor gerechten je bij welke wijn moet drinken, moet je hier klikken voor onze speciale pagina.

Wil jij online wijn bestellen voor een eerlijke prijs? Dan zit jij hier bij Dirckiii helemaal goed. Goede wijn hoeft namelijk niet duur te zijn. Koop op deze pagina de beste Pinot Noir wijnen voor de beste prijs!