Elegant en fris met tonen van citrus en wit fruit.
Lekker bij
Als aperitief, Gevogelte, Schaal- en schelpdieren en vis.
Deze Laurent-Perrier Brut is gemaakt volgens de méthode Champenoise, waarbij de tweede gisting van de wijn op fles plaats vindt. De Laurent-Perrier Brut is lichtgoud gekleurd met een fijne en aanhoudende mousse. De overweldigende geur is fris en complex met tonen van wit fruit en citrusvruchten. Vanwege de elegante stijl een perfecte aperitiefwijn, maar ook heerlijk bij bijvoorbeeld tartaar van sashimi tonijn met zeekraal of oesters.
Laurent-Perrier is een Frans champagnehuis dat in 1812 werd opgericht door André Michel Pierlot. Het is gevestigd in Tours-sur-Marne, nabij Reims in de Champagnestreek van Frankrijk. Laurent-Perrier is een van de grootste champagneproducenten ter wereld en staat bekend om zijn ultra brut, Blanc de Blancs en rosé champagnes.
Over Laurent Perrier champagne
Het Franse champagnehuis is gevestigd in Tours-sur-Marne, nabij Reims in de Champagnestreek van Frankrijk. Het merk is een van de grootste champagneproducenten ter wereld en staat bekend om zijn ultra brut, Blanc de Blancs en rosé champagnes. Het is een van de grootste champagnehuizen ter wereld en produceert meer dan 2 miljoen flessen champagne per jaar. Het bedrijf is gevestigd in Tours-sur-Marne, in de Champagnestreek van Frankrijk.
De geschiedenis van Laurent Perrier champagne
De geschiedenis van Laurent Perrier champagne is er één van innovatie en uitmuntendheid. In 1836 ontwikkelde Pierre-Gabriel Perrier een nieuwe manier om champagne te maken die vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt. Hij creëerde ook de eerste Blanc de Blancs champagne, volledig gemaakt van witte druiven. Dit streven naar kwaliteit en innovatie heeft ertoe bijgedragen dat Laurent Perrier een van de populairste champagnes ter wereld is geworden.
In 1881 nam de keldermeester, Eugène Laurent, het bedrijf over. Eugène en zijn vrouw, Mathilde Emilie Perrier, leidde samen het champagnehuis. Na de dood van Eugène in 1887 nam de weduwe Mathilde het heft in handen en veranderde de naam van het champagnehuis naar: Veuve-Perrier & Cie, verwijzend naar de achternamen van de weduwe en haar man. In 1914 bereikte Mathilde haar grootste succes, door een record van 50.000 kisten champagne te verkopen.
Tijdens en na de Eerste Wereldoorlog had het champagnehuis het erg moeilijk. Daarom nam Mathilde, Alexander Fletcher Keith Mackenzie aan om de champagne te introduceren op de markt in Engeland. Dit hielp echter maar weinig, en de Tweede Wereldoorlog naderde al snel. Na de dood van Mathilde erfde Eugenie Hortense Laurent het champagnehuis alleen kon zij niet omgaan met de tegenvallende verkoopcijfers door de twee wereldoorlogen. Eugenie verkocht Laurent Perrier daarom in 1939.
Wat maakt Laurent Perrier champagne uniek?
Het percentage Chardonnay is bijzonder hoog bij Laurent Perrier en mede hierdoor krijgen Champagnes van dit toonaangevende huis de kenmerkende stijl. Er wordt voor Laurent-Perrier Brut bijna twee keer zoveel gebruik gemaakt van de Chardonnay-druif dan dat bij een normale champagne het geval is. • Pinot Noir: 35% • Pinot Meunier: 15% • Chardonnay: 50%
Hoe geniet je van Laurent Perrier champagne
Hieronder een aantal tips om van Laurent Perrier champagne te genieten: - Drink je champagne koud, dan is hij het lekkerst! - Combineer je drankje met wat lichte snacks zoals fruit of kaas voor een extra speciale traktatie. - Schenk de Brut fles schuin in een schoon champagneglas, zodat de bubbels erin blijven. - Gebruik deze champagne vooral speciale gelegenheden.
Conclusie
Laurent Perrier champagne is een luxe soort champagne die perfect is voor speciale gelegenheden. Deze champagne wordt gemaakt met hoogwaardige druiven en heeft een unieke smaak die hem onderscheidt van andere soorten champagne. Als je op zoek bent naar een echt verwenmomentje, dan is Laurent Perrier champagne zeker een aanrader.