XXL Flessen!

Laurent Perrier Brut 75 cl

Laurent Perrier Brut 75 cl

ELDERS Regular Price 42. 99 33. 95
Nog geen reviews
% of 100
Land Frankrijk
Streek Champagne
Druif Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir,
Smaakprofiel Bubbels
Alcoholpercentage 12%
Smaak Elegant en fris met tonen van citrus en wit fruit.
Lekker bij Als aperitief, Gevogelte, Schaal- en schelpdieren en vis.

Laurent Perrier is opgezet in 1812 en maakt produceert al 200 jaar unieke champagnes. Alphonso Pierlot is begonnen met het maken van de wijn op de gigantische wijngaarden genaamd Plainsances en La Tour Glorieux in Tours-sur-Marne. In 1881 nam de keldermeester, Eugène Laurent, het bedrijf over. Eugène en zijn vrouw, Mathilde Emilie Perrier, leidde samen het champagnehuis. Na de dood van Eugène in 1887 nam de weduwe Mathilde het heft in handen en veranderde de naam van het champagnehuis naar: Veuve-Perrier & Cie, verwijzend naar de achternamen van de weduwe en haar man. In 1914 bereikte Mathilde haar grootste succes, door een record van 50.000 kisten champagne te verkopen. Tijdens en na de Eerste Wereldoorlog had het champagnehuis het erg moeilijk. Daarom nam Mathilde, Alexander Fletcher Keith Mackenzie aan om de champagne te introduceren op de markt in Engeland. Dit hielp echter maar weinig, en de Tweede Wereldoorlog naderde al snel. Na de dood van Mathilde erfde Eugenie Hortense Laurent het champagnehuis alleen kon hij niet omgaan met de tegenvallende verkoopcijfers door de twee wereldoorlogen. Eugenie verkocht Laurent Perrier daarom al snel weer. 


Laurent Perrier kende de jaren die hierop volgde nog vele eigenaren. Uiteindelijk is Lauren Perrier één van dé bekendste champagnehuizen geworden, ondanks dat het bedrijf een aantal keren aan de afgrond heeft gestaan.  


 

Laurent Perrier kende de jaren die hierop volgde nog vele eigenaren. Uiteindelijk is Lauren Perrier één van dé bekendste champagnehuizen geworden, ondanks dat het bedrijf een aantal keren aan de afgrond heeft gestaan.  


Deze Laurent-Perrier Brut is gemaakt volgens de méthode Champenoise, waarbij de tweede gisting van de wijn op fles plaats vindt. De Laurent-Perrier Brut is lichtgoud gekleurd met een fijne en aanhoudende mousse. De overweldigende geur is fris en complex met tonen van wit fruit en citrusvruchten. Vanwege de elegante stijl een perfecte aperitiefwijn, maar ook heerlijk bij bijvoorbeeld tartaar van sashimi tonijn met zeekraal of oesters.

Klik hier voor meer Champagne.

bezorging mogelijk vanaf 6 flessen (in de mix)