XXL Flessen!

Ruinart Brut 75 cl

Ruinart Brut 75 cl

ELDERS Regular Price 59. - 56. 99
Waardering:
73% of 100
Land Frankrijk
Streek Champagne
Druif Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir,
Smaakprofiel Bubbels
Alcoholpercentage 12%
Smaak Vol en fruitig met tonen van hazelnoten, amandel, peer en abrikoos.
Lekker bij Als aperitief, Gevogelte, Schaal- en schelpdieren en vis.

Ruinart is het allereerste champagnehuis ooit en is opgericht in 1729. Het champagnehuis is geïnspireerd op een monnik, genaamd Dom Thierry Ruinart. Hij was een hardwerkende maar bescheiden monnik die leefde van 1657 tot het jaar 1709. Toen hij 23 jaar was verliet hij zijn ouderlijk huis, om naar een van de meest invloedrijke leerscholen te gaan in de buurt van Parijs. Deze leerschool heette Germain-des-Près, op deze school werd Ruinart zich steeds bewuster van wat er allemaal in de wereld afspeelde. Hij ontdekte dat ‘wijnen met bubbels’, erg populair was onder jonge aristocraten. 


Toen het neefje van Dom Thierry Ruinart, Nicolas Ruinart, dit verhaal hoorde van zijn overleden oom kwam hij op een idee. Nicolas besloot om een champagnehuis te openen geïnspireerd door zijn oom. En zo geschiedde, op 1 september opende Nicolas het allereerste champagnehuis en zo schreef hij geschiedenis!


Deze authentieke rakker isdus  gemaakt door het aller oudste champagnehuis ooit, Ruinart uit Reims. De druiven worden met uiterste precisie geblend tot een rijke, complexe top Champagne met tonen van hazelnoten, amandel, peer en abrikoos. De botteling op fraaie bolle fles maakt dit bruisende spektakel helemaal af. Niet voor niets wordt deze topper jaarlijks opgepakt door de toonaangevende wijnpers Wine Spectator en Wine Enthusiast bekroond met 92 punten en betiteld als ‘gevaarlijke verleider’!

bezorging mogelijk vanaf 6 flessen (in de mix)