XXL Flessen!
lowlands whisky

lowlands whisky

Gelegen ten zuiden van de Highlands regio. De Lowland regio bekend om de mooie natuur, heuvels en rivieren en de bekende steden als Edinburgh en Glasgow.

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
  1. Glenkinchie Single Malt 12 Years Whisky 70 cl
    % of 100
    ELDERS Regular Price 36. 99 34. 99

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Wat is Lowlands whisky?

Lowlands whisky is een unieke en zachte whisky die gedistilleerd wordt in de Lowland-regio van Schotland. Deze streek is bekend om zijn prachtige natuur, met heuvels, meren en rivieren. Lowlands whiskies hebben dan ook vaak een fruitige of bloemige smaak. Het gebied kent 10 distilleerdijen.

Wat is lowlands whisky en waar komt het vandaan

Lowlands whisky is een type whisky dat afkomstig is uit de Lowland-regio van Schotland. De whisky uit deze regio staat bekend om zijn zachte, fruitige en kruidige smaak. Lowlands whisky’s worden gemaakt van gerst. In het gebied is er geen turf beschikbaar. Turf geeft de whisky een unieke, rokerige smaak. Deze smaak ontbreekt dus vaak in het Lowlands gebied. Lowlands whisky’s worden meestal gedistilleerd in pot stills en hebben een lager alcoholpercentage dan andere Schotse whiskys.

lowlands whisky

De verschillende soorten Lowland whisky's

Lowland whiskies zijn er in verschillende soorten. De ene soort is lichter van smaak, terwijl de andere soort een sterkere, robuustere smaak heeft. Lowland whiskies worden over het algemeen gemaakt van gerst, maar er zijn ook Lowland whiskies die gemaakt worden van mout.

De lichte Lowland whisky’s zijn vaak fruitig van smaak. Dit komt doordat ze lange tijd rijpen in vaten die eerder gebruikt zijn voor witte wijn. Deze Lowland whisky’s zijn perfect voor een aperitief of een digestief.

De merken die Dirck3 verkoopt:

Glenkinchie

Een granige oude whisky die bekend staat om zijn karakteristieke eigenschappen. Een subtiele smaak in combinatie met tonen van vers fruit die vaak puur of met ijs gedronken wordt.

Conclusie

Uiteindelijk is Lowlands whisky een unieke en interessante stijl van whisky die vooral bekend staat om zijn fruitige en bloemige smaken. Het is een mooie aanvulling op elke whiskycollectie en zeker de moeite waard om te proberen.

Ben je benieuwd naar whisky uit andere Schotse regio’s? Schotland heeft nog 4 andere regio’s die deze drank produceert.

-      Highland

-      Speyside

-      Islay

-      Campbeltown