XXL flessen!

Dry Martini

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Dry Martini

 


De Dry Martini cocktail is een iconische drank die populair is door zijn eenvoud en sterke smaak. Met zijn eenvoudige maar krachtige combinatie van gin en droge vermout, gekenmerkt door een juiste balans van smaken, is de Dry Martini al decennialang een favoriet over de hele wereld. Het Dry Martini recept wordt origineel geserveerd met een vleugje olijf of citroenschil als garnituur. Deze klassieke cocktail is een symbool geworden van stijlvolle genietmomenten en prestigieuze klasse.

 

◊ Wist je dat olijven vroeger nooit gebruikt werden als garnering in de Dry Martini? ◊ 


Dry Martini recept

 

Om de Dry Martini cocktail te kunnen maken moet je de volgende benodigdheden in huis hebben.

  • 60 ml gin
  • 15 ml droge vermout
  • Optioneel: citroenschil of olijf voor garnering
  • IJsblokjes
  • Mengglas
  • Zeef

Door de instructies hieronder te volgen heb jij voor je het weet een échte Dry Martini James Bond cocktail in je handen. 

1. Vul een mengglas met ijsblokjes.
2. Giet de gin en droge vermout in het mengglas.
3. Roer voorzichtig gedurende ongeveer 30 seconden om de ingrediënten goed te mengen en af te koelen.
4. Zeef de cocktail in een gekoeld martiniglas om het ijs te verwijderen.
5. Voeg indien gewenst een twist van citroenschil toe door een dunne reep citroenschil boven het glas te knijpen om de essentiële oliën vrij te laten komen, en voeg het toe aan de cocktail. Of voeg een olijf toe als garnering.


Tip: De verhouding van gin tot droge vermout kan worden aangepast aan persoonlijke smaakvoorkeuren. Sommigen geven de voorkeur aan een verhouding van 2:1 gin tot vermout, terwijl anderen de voorkeur geven aan een verhouding van 3:1. Pas het recept dus aan naar jouw eigen voorkeur.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.



De geschiedenis van de Dry Martini: de cocktail met een status

De geschiedenis van de Dry Martini gaat terug tot de 19e eeuw. Oorspronkelijk bekend als de "Martinez", werd het beschouwd als een voorouder van de moderne Martini. De oorsprong van de naam "Martini" zelf is echter niet helemaal duidelijk, waarbij sommigen beweren dat het verwijst naar de naam van een merk vermout, terwijl anderen suggereren dat het is vernoemd naar de Martini & Rossi-distilleerderij in Italië.

In de loop der tijd onderging de Martini verschillende transformaties waarbij de verhoudingen van gin tot vermout en de keuze van garnering varieerden. De Dry Martini zoals we die vandaag kennen dankt zijn naam aan het gebruik van "dry", oftewel droge vermout. Deze versie van de Martini werd populair in het begin van de 20e eeuw en werd een symbool van elegantie en klasse. Het is niet bekend wie deze cocktail heeft bedacht of hoe deze samenstelling tot stand is gekomen.

De Martini cocktail dry werd een favoriete drank onder beroemdheden, schrijvers en de meer elitaire bevolking. De cocktail werd vaak geassocieerd met stijlvolle cocktailparty's en chique lounges. Het is uitgegroeid tot een van de meest herkenbare en tijdloze cocktails ter wereld. De Martini Dry cocktail blijft tot op de dag van vandaag een symbool van verfijning en genieten van het goede leven.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails