XXL flessen!

Singapore Sling

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Singapore Sling

 


De Singapore Sling is een exotische cocktail die zijn oorsprong vindt in het drukke Singapore. Met zijn heldere rood/roze kleur en complexe smaak is deze drank een echte traktatie voor de zintuigen. De cocktail bestaat uit een mix van gin, kersenlikeur, ananassap en andere heerlijke ingrediënten. De Singapore Sling is een populaire keuze in cocktailbars over de hele wereld. Stap in de wereld van deze bijzondere cocktail met een slok van dit geweldige drankje.

 

◊ Wist je dat het recept van de Singapore Sling enige tijd kwijt is geweest? ◊ 


Het Singapore Sling recept

 

De cocktail Singapore Sling bestaat uit de volgende benodigdheden. 

  • 45 ml gin
  • 15 ml kersenlikeur (zoals Cherry Heering)
  • 7,5 ml Cointreau
  • 7,5 ml DOM Bénédictine
  • 120 ml ananassap
  • 15 ml versgeperst limoensap
  • 10 ml grenadine
  • Een scheutje Angostura bitters
  • IJsblokjes
  • Garnering: een schijfje ananas en een maraschino kers
  • Shaker
  • Zeef

Volg de stappen hieronder om de lekkerste Singapore Sling cocktail te kunnen drinken. 

1. Voeg de gin, kersenlikeur, Cointreau, Bénédictine, ananassap, limoensap en grenadine toe aan een shaker gevuld met ijsblokjes.
2. Voeg een scheutje Angostura bitters toe.
3. Schud krachtig gedurende ongeveer 10-15 seconden om de ingrediënten goed te mengen en te koelen.
4. Zeef de inhoud van de shaker in een hoog glas gevuld met ijsblokjes.
5. Garneer met een schijfje ananas en een maraschino kers op een cocktailprikker.


Tip: Het traditionele recept voor de Singapore Sling is geëvolueerd en kan variëren afhankelijk van de voorkeuren van de bartender en de beschikbare ingrediënten. Experimenteer gerust met verhoudingen en ingrediënten om de perfecte Singapore Sling naar jouw smaak te maken.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.



De geschiedenis van de Singapore Sling: ontstaan in het Raffles Hotel

De Singapore Sling is een cocktail die symbool is geworden van de levendige cocktailcultuur in Singapore. Het drankje bestaat uit een verfrissende mix van verschillende sterke dranken en vruchtensappen. Het Singapore Sling recept is ontstaan in het legendarische Raffles Hotel in Singapore. In dit hotel is het drankje voor het eerst geserveerd door barman Ngiam Tong Boon in het begin van de 20e eeuw.

De exacte oorsprong van de Singapore Sling is enigszins omstreden. Er wordt van uitgegaan dat het drankje tussen 1910 en 1915 is bedacht als een creatieve en verfrissende drank voor de klanten van het Raffles Hotel. Het oorspronkelijke recept van de Singapore Sling is door de jaren heen geëvolueerd. Doorgaans wordt er gebruik gemaakt van gin, kersenlikeur, Cointreau, Benedictine, ananassap, limoensap, grenadine en een scheutje Angostura bitters. De toevoeging van deze verschillende ingrediënten resulteert in een complexe en gebalanceerde smaakervaring die zowel zoet, fruitig als kruidig is.

De cocktail Singapore Sling is niet alleen geliefd om zijn heerlijke smaak, maar ook om zijn sterke status. Het Raffles Hotel, waar de cocktail voor het eerst werd geserveerd, blijft een belangrijke bestemming voor cocktailliefhebbers van over de hele wereld die op zoek zijn naar een authentieke ervaring. De cocktail zelf is een symbool geworden van de bruisende cocktailcultuur van Singapore en wordt vaak geassocieerd met elegantie, luxe en avontuur.

Tegenwoordig blijft de Singapore Sling populair in bars en cocktail lounges over de hele wereld. Het wordt gewaardeerd om zijn exotische smaak en verfrissende karakter. Overal is het mogelijk om van een Singapore Sling te kunnen genieten. Of je nou op het terras van het Raffles Hotel of thuis in je eigen bar zit, deze prachtige cocktail blijft een favoriet die de zintuigen prikkelt.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails