XXL flessen!

Cosmopolitan

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Cosmopolitan

 


De Cosmopolitan, ook wel 'Cosmo' oftewel ‘Cosmo cocktail’ genoemd, is een bekende en geliefde cocktail die bekend staat om zijn frisse en fruitige smaak. Het is een iconische drank die populair is geworden dankzij zijn aanwezigheid in popcultuur en media. Vooral vanwege de TV-show "Sex and the City" is de populariteit van de Cosmopolitan cocktail enorm toegenomen. Met zijn heldere roze kleur en verleidelijke smaak van cranberry, citroen en vodka is de Cosmopolitan een favoriet bij liefhebbers van cocktails over de hele wereld.

 

◊ Wist je dat de Cosmopolitan wereldwijd bekend werd door een televisieserie? ◊ 


Hoe maak je de Cosmopolitan cocktail?

 

Hieronder vind je het Cosmopolitan recept. Wanneer je de volgende benodigdheden in huis hebt kan je beginnen met het maken van de Cosmo cocktail.

45 ml vodka
15 ml triple sec (bijvoorbeeld Cointreau)
30 ml cranberrysap
15 ml versgeperst limoensap
IJsblokjes
Schijfje limoen of sinaasappelschil voor garnering (optioneel)
Cocktailshaker


De vijf stappen die je hieronder vindt moet je doorlopen om deze heerlijke cocktail te kunnen drinken.

Vul een shaker met ijsblokjes.


Voeg de wodka, triple sec, cranberrysap en versgeperst limoensap toe aan de shaker.


Sluit de shaker goed af en schud krachtig gedurende ongeveer 10-15 seconden, tot het mengsel goed gekoeld is.


Gebruik een cocktailzeef om de inhoud van de shaker in een gekoeld cocktailglas te gieten.


Garneer de Cosmopolitan eventueel met een schijfje limoen of een stukje sinaasappelschil.

 

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.

De geschiedenis van de Cosmopolitan: de cocktail die bekend is geworden door een televisieserie

De geschiedenis van de Cosmopolitan cocktail begint in de late jaren 1980 of vroege jaren 1990. Over de exacte oorsprong van deze cocktail is nog enige discussie mogelijk. Het wordt vaak geassocieerd met New York City en wordt verondersteld te zijn ontstaan in deze stad.

De Cosmopolitan werd voor het eerst populair in bars en lounges in New York maar kreeg bredere bekendheid dankzij de televisieserie "Sex and the City" in de jaren 1990 en 2000. Het personage Carrie Bradshaw, gespeeld door Sarah Jessica Parker, was vaak te zien terwijl ze genoot van een Cosmopolitan. Hierdoor kreeg de cocktail een iconische status en werd het een favoriet werd bij fans van de show.

De Cosmopolitan is een mixdrankje dat traditioneel bestaat uit wodka, triple sec, cranberrysap en versgeperst limoensap. Het wordt geserveerd in een cocktailglas en heeft een kenmerkende helder roze kleur. Deze roze kleur ontstaat dankzij de toevoeging van cranberrysap. De smaak is verfrissend en licht zuur met een vleugje citrus van het limoensap en de zoetheid van de triple sec.

Hoewel de exacte oorsprong van de Cosmopolitan misschien niet helemaal duidelijk is, is het duidelijk dat het uitgroeide tot een zeer herkenbare en geliefde cocktail. Het blijft een populaire keuze in bars en restaurants over de hele wereld en wordt vaak geassocieerd met stijl, glamour en een bruisend nachtleven.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails