XXL flessen!

Balón 43

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Balón 43

 


De Balón 43 cocktail is een fris en fruitig drankje die perfect is voor zonnige dagen en gezellige avonden. Dit drankje combineert Licor 43, een zoete Spaanse likeur met een hint van vanille en citrus, met bruisend water en een flinke hoeveelheid vers citroensap. Het resultaat is een verkwikkende mix die zowel zoet als verfrissend is, met een lichte bubbel voor dat extra sprankelende gevoel. De Balón 43 is eenvoudig te maken en biedt een unieke smaakervaring die anders is dan je standaard cocktails. Het is de perfecte keuze voor wie iets nieuws en verfrissends wil proberen, ideaal voor het delen met vrienden of om zelf van te genieten op een warme dag.

 

◊ Wist je dat de naam Balón 43 een hint is naar het bolvormige glas waar het in geserveerd moet worden? ◊ 


Het Balón 43 recept

 

Zorg dat je de volgende ingrediënten in huis hebt gehaald voordat je gaat starten met de bereiding van deze fantastische cocktail. 

  • 50 ml Licor 43 (een zoete, kruidige Spaanse likeur)
  • 100 ml bruiswater of spa rood
  • 20 ml vers citroensap
  • IJsblokjes
  • Een schijfje citroen en een takje munt voor garnering

Er zijn een aantal stappen die je moet doorlopen om te kunnen genieten van de lekkerste Dirty Martini die je ooit hebt geproefd. 

1. Vul een groot wijnglas of een ballonglas met ijsblokjes.
2. Schenk de Licor 43 over het ijs.
3. Voeg het vers citroensap toe.
4. Vul aan met bruiswater of spa rood, afhankelijk van je voorkeur.
5. Roer het geheel zachtjes om te mengen.
6. Garneer het glas met een schijfje citroen en een takje munt.


De cocktail Balón 43 is een eenvoudig te maken, maar ongelooflijk smaakvol mixdrankje die de unieke smaken van Licor 43 prachtig combineert met de frisheid van citroen en de verfrissende bubbels van het bruiswater. Het is een ideale drank voor die momenten waarop je iets speciaals wilt serveren dat toch makkelijk te bereiden is.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.



De geschiedenis van de Balón 43: geserveerd in een ‘grote bal’

De Balón 43 is een relatief jonge cocktail die snel aan populariteit heeft gewonnen, dankzij zijn unieke mix van smaken en eenvoudige elegantie. Deze cocktail draait om Licor 43, een Spaanse likeur met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de Romeinen. Licor 43 staat bekend om zijn 43 geheime ingrediënten, waaronder voornamelijk citrus en fruitextracten, kruiden, en specerijen, wat het een complexe, maar heerlijk zoete en aromatische smaak geeft.

De naam "Balón" verwijst naar het Spaanse woord voor "grote bal", wat een knipoog is naar het type glas waarin deze cocktail traditioneel wordt geserveerd: een groot, bolvormig glas dat de aroma's en smaken goed vasthoudt. De toevoeging van bruiswater en citroensap aan de Licor 43 creëert een verfrissende cocktail die perfect is voor warme dagen.

Hoewel de exacte oorsprong van de Balón 43 moeilijk te traceren is, is het duidelijk dat deze cocktail de kunst van mixen uitstraalt. Het is een viering van traditionele ingrediënten gecombineerd op nieuwe en opwindende manieren. Het succes van de Balón 43 ligt in de perfecte balans van zoet en zuur, gecombineerd met de intrigerende diepte van Licor 43, wat resulteert in een verfrissende drank die zowel complex als toegankelijk is.

Vandaag de dag wordt de Balón 43 gewaardeerd door cocktail liefhebbers over de hele wereld, niet alleen vanwege zijn heerlijke smaak, maar ook als een symbool van innovatie en traditie die hand in hand gaan. Het is een perfect voorbeeld van hoe klassieke smaken opnieuw kunnen worden uitgevonden voor de moderne smaakpapillen.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails