XXL Flessen!

Strawberry Daiquiri

Skill-level:
gemiddeld
Bereidingstijd:
10 minuten

strawberry daiquiri

Strawberry Daiquiri maken doe je zo!

Benodigdheden:
 • Cocktail glas (Tumblerglas kan ook)
 • Barmaatje (optioneel)
 • Rietje
Ingredienten:
 • 60ml witte rum
 • 30ml versgeperste limoensap
 • 4-6 rijpe aardbeien
 • 1 eetlepel suikersiroop
 • IJsblokjes (optioneel)
Strawberry Daiquiri in 6 stappen!
 1. Begin met het wassen van de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd ze vervolgens in stukjes.
 2. Plaats de aardbeien, rum, limoensap en suikersiroop in een blender.
 3. Voeg een handvol ijsblokjes toe aan de blender en blend alles tot een glad mengsel.
 4. Proef het mengsel en voeg indien nodig meer suikersiroop toe voor extra zoetheid.
 5. Neem een cocktailglas en giet de Strawberry Daiquiri erin.
 6. Serveer de cocktail direct en garneer het glas eventueel met een aardbei of een schijfje limoen.

Strawberry Daiquiri

De Strawberry Daiquiri Cocktail is een heerlijke en verfrissende drank die zijn oorsprong vindt in Cuba. Het is een variant van de klassieke Daiquiri-cocktail, waarbij verse aardbeien worden toegevoegd om een fruitige twist te geven aan de mix van rum en limoensap.

De basis van de Strawberry Daiquiri is witte rum, een gedistilleerde drank gemaakt van suikerriet. Het is belangrijk om te kiezen voor een kwaliteitsrum om de beste smaak te krijgen. Versgeperst limoensap wordt toegevoegd om een frisse en zure smaak aan de cocktail te geven, waardoor het een uitstekende keuze is voor een zomerse traktatie.

Het geheim van de Strawberry Daiquiri zit in de aardbeien. Rijpe, sappige aardbeien worden gebruikt om de cocktail zijn kenmerkende zoete en fruitige smaak te geven. Door de aardbeien in een blender te mixen met de andere ingrediënten, ontstaat er een heerlijk romig en glad mengsel.

Om de smaken goed te balanceren, wordt er suikersiroop toegevoegd aan de cocktail. Dit zorgt voor een zoete ondertoon en helpt om de scherpte van de rum en het limoensap te verzachten.

De Strawberry Daiquiri wordt meestal geserveerd in een mooi cocktailglas en kan worden gegarneerd met een aardbei of een schijfje limoen voor een extra vleugje kleur. Het is een perfecte keuze voor feestjes, zomerse bijeenkomsten of gewoon als verfrissende cocktail om van te genieten na een lange dag.

Met zijn combinatie van fruitige zoetheid, frisse citrus en een vleugje rum, is de Strawberry Daiquiri Cocktail een klassieker die keer op keer blijft verrassen. Dus haal je blender tevoorschijn, verzamel de ingrediënten en geniet van deze heerlijke zomerse traktatie.