XXL Flessen!
pink gin

Pink Gin

Een fruitig alternatief voor reguliere gins. Bekijk de beste "Pink" gins van Dirck3 voor de scherpste prijzen!

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Gordon's Premium Pink Gin 70 cl
  Waardering:
  91%
  ELDERS Regular Price 20. 99 19. 95
 2. Rose D'Argent Strawberry Gin 70 cl
  Waardering:
  97%
  ELDERS Regular Price 15. 49 13. 49
 3. Gordon's Pink Gin & Tonic 25 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 1. 95 1. 89
  Alleen in winkel verkrijgbaar
 4. Bosford Pink Gin 70 cl
  Waardering:
  95%
  ELDERS Regular Price 19. 99 9. 99
  Tijdelijk uitverkocht

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Wat is pink (roze) gin 

Roze gin is een soort drank die op smaak is gebracht met fruit, kruiden of andere plantaardige stoffen. Het dankt zijn naam aan de roze kleur die het krijgt door de botanische stoffen die worden gebruikt om het op smaak te brengen.

Roze gin bestaat al eeuwen, maar is de laatste jaren weer populairder geworden. Dankzij zijn mooie kleur en verfrissende smaak is het een populaire keuze geworden voor zomercocktails. Als je iets nieuws wilt proberen, is dit een geweldige optie. Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over pink gin, van de geschiedenis tot hoe het wordt gemaakt.

De geschiedenis van pink gin

De "roze gin" kwam voor het eerste op de markt in het begin van de 19e eeuw. Het eerste geregistreerde recept voor roze gin verscheen rond 1817. In dit recept werd een kleine hoeveelheid rode kleurstof toegevoegd aan gewone gin.

In de jaren 1830 werd roze gin populair onder Britse zeelieden als een manier om de bittere medicinale gin smakelijker te maken. In de jaren 1850 was het gebruikelijk dat marineofficieren vroegen om "a tot of pink" voor het diner. De drank raakte in de 20e eeuw uit de populariteit, maar is de laatste jaren weer in opkomst.

Smaken van pink gin

Er zijn veel verschillende smaken roze gin, waaronder framboos, aardbei en perzik. Sommige roze gins zijn ook gearomatiseerd met citrusvruchten of bloemen. De meest voorkomende soort roze gin is London dry gin die op smaak is gebracht met Angostura bitters.

Pink gin cocktails

Pink gin is een populaire drank om cocktails mee te maken. De populairste cocktails zijn de Pink Lady, de Gin and Tonic en de Pink Gin Fizz.

De Pink Lady is een klassieke roze cocktail die wordt gemaakt met een roze gin basis, citroensap, eiwit en suiker. Deze verfrissende cocktail is perfect voor elke gelegenheid.

De Gin and Tonic is een andere klassieke cocktail die wordt gemaakt met een roze gin basis en tonic water. Dit verfrissende drankje is perfect voor elke gelegenheid.

De Pink Gin Fizz is een heerlijke cocktail die wordt gemaakt met een roze gin, citroensap, club soda, en suiker. Dit zoete en verfrissende drankje is perfect voor elke gelegenheid.

Pink Gin's van Dirck3

Conclusie

Roze gin is een heerlijke, fruitige drank die perfect is om in de zomer van te genieten. Of je het nu puur of met ijs drinkt, roze gin is een verfrissende optie die zeker in de smaak zal vallen. Hoewel de oorsprong ervan onduidelijk is, is roze gin een populaire keuze geworden onder barmannen en drinkers. Als je op zoek bent naar iets nieuws om te proberen, probeer de roze gin dan eens - je zult niet teleurgesteld zijn!