XXL Flessen!
Cinsault Wijn

cinsault wijn

Cinsault is een heerlijke lichte wijn met weinig tannines en een mooie zuurgraad. Deze wijn valt niet te missen op een lekkere warme zomerdag. Op deze pagina vind je de beste Cinsault wijnen voor een eerlijke prijs!

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. La Chasse Tradition Rouge 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Normale prijs 5. 99 5. 39
 2. Exhib' Cotes de Thau Rosé 75 cl
  Waardering:
  88%
  ELDERS Normale prijs 7. 99 6. 99
 3. Chap. Saint Victor Provence Rosé 75 cl
  Waardering:
  93%
  ELDERS Normale prijs 10. 99 7. 99
 4. Domaine Chapelas Cotes Du Rhone 75 cl
  Waardering:
  87%
  ELDERS Normale prijs 7. 99 7. 49
 5. Belrose Mediterranee rose 75 cl
  Waardering:
  80%
  ELDERS Normale prijs 9. 99 7. 49
 6. AIX Rosé 2020 75 cl
  Waardering:
  97%
  ELDERS Normale prijs 15. 95 Speciale prijs 14. 50
 7. Miraval Provence Rosé 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Normale prijs 17. 95 17. 50
  Tijdelijk uitverkocht
 8. J.P. Chenet 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Normale prijs 2. 29 1. 99
  Tijdelijk uitverkocht

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

wat is cinsault

De Cinsault druif wordt op grote schaal geteeld in het Rhonegebied, de Languedoc roussillon en de Provence. Deze vroeg rijpende druif heeft weinig pigment en kan een hoog rendement opleveren, doordat hij tegen veel ziektes resistent is en een hoge opbrengst per hectare heeft. De Cinsault druif groeit het liefst in een droog en warm klimaat en op steenrijke zand of kleibodems. Cinsault is een blauwe druif waarvan de wijnen zeer aromatisch zijn als ze jong zijn. In Frankrijk wordt de Cinsault druif vooral gebruikt om er rose wijn van te maken. In Zuid-Afrika hebben ze een kruising van de Cinsault en Pinot Noir gemaakt, die Pinotage heet en waar ze vooral rode wijn van maken. Hedendaags wordt de Cinsault wijn vaak gemend met rassen als, Syrah en Cabernet Sauvignon

de smaak van cinsault

Cinsault wijn heeft weinig tannines en een mooie zuurgraad. De wijn van de Cinsault druif zijn soepel, kruidig en fruitig. Vaak geeft hij een bouquet van amandel, framboos en noten. De Chinsault druif is zeer geschikt voor licht wijnen zoals rosé en is heerlijk om te drinken op een zomerdag.

serveertemperatuur van cinsault

Een Cinsault wijn drink je het best tussen de 10 en 12 graden. Zet hem dus even koud voordat je hem gaat drinken voor het ultieme smaakgevoel.

Wij hebben ook andere bijzonder goede druifsoorten zoals pinot grigio, sangiovese en grenache. Ben je benieuwd naar deze wijnen? Klik dan op de druifsoort om naar de pagina te gaan.

Wil jij online de beste Syrah kopen voor de beste prijs? Dan zit jij bij Dirckiii helemaal goed! Bestel nu en profiteer van gratis bezorging! Ga naar deze pagina voor de lekkerste wijnen!