XXL flessen!

Watermelon Fizz

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Watermelon Fizz

 


De Watermelon Fizz of Fizz Watermelon is een heerlijk frisse cocktail die perfect is voor hete zomerdagen. Dit drankje is een mix van zoete watermeloen, sprankelend water en meestal een beetje citroensap. Voor wie houdt van een lichte alcoholische touch, kan er gin of vodka aan toegevoegd worden. De Watermelon Fizz cocktail staat bekend om zijn lichte en fruitige smaak waardoor het heel populair is op feestjes of als een lekker drankje om mee af te koelen. Met zijn vrolijke kleur en frisse smaak is het een echte zomerfavoriet.

 

◊ Wist je dat watermeloen in Egypte vroeger geperst werd om te hydrateren? ◊ 


Het Watermelon Fizz recept

Je kan gaan starten met de bereiding van de Watermelon Fizz cocktail zodra je de volgende benodigdheden in huis hebt gehaald. 

  • 45 ml de Kuyper Watermelon likeur
  • 30 ml vodka (optioneel voor extra sterkte)
  • 15 ml vers citroensap
  • Bruisend water of sodawater
  • IJsblokjes
  • Een klein stukje watermeloen of een schijfje citroen voor garnering
  • Cocktailshaker

Het Watermelon Fizz recept bestaat uit de volgende stappen. 

1. Vul een cocktailshaker met ijsblokjes.

2. Voeg de Kuyper Watermelon likeur, vodka (indien gebruikt), en vers citroensap toe aan de shaker.

3. Schud het mengsel krachtig totdat de buitenkant van de shaker goed koud aanvoelt.

4. Zeef het mengsel in een hoog glas gevuld met ijs.

5. Vul het glas aan met bruisend water of sodawater, afhankelijk van hoe sterk je de smaak van de likeur wilt hebben.

6. Roer het geheel zachtjes door.

7. Garneer met een schijfje citroen of een klein stukje verse watermeloen aan de rand van het glas.


Deze versie van de Watermelon Fizz met de Kuyper Watermelon likeur biedt een gemakkelijke en smaakvolle manier om van deze fruitige cocktail te genieten.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.



De geschiedenis van de Watermelon Fizz: verfrissend voor de warme dagen

De Watermelon Fizz is een heerlijk verfrissende cocktail die vooral populair is in de zomermaanden. Dit drankje combineert de frisse smaak van watermeloen met de bruis van sodawater, wat het tot een favoriete keuze maakt op warme dagen. Hoewel de precieze oorsprong van de Watermelon Fizz cocktail moeilijk te traceren is, maakt het deel uit van een lange traditie van fruitige cocktails die zijn ontwikkeld om de natuurlijke zoetheid van vers fruit te benutten.

Watermeloen is al eeuwenlang een geliefde vrucht, vooral gewaardeerd om zijn verfrissende kwaliteiten in hete klimaten. Het gebruik van watermeloen in drankjes kan worden teruggevoerd tot culturen over de hele wereld, waar mensen natuurlijke manieren zochten om af te koelen. Met de opkomst van moderne cocktailcultuur, waar bartenders constant nieuwe creaties bedenken, was het een natuurlijke stap om watermeloen te gebruiken als een hoofdingrediënt in een lichte en bruisende cocktail.

De populariteit van cocktails zoals de Fizz Watermelon is toegenomen met de opkomst van de ambachtelijke cocktailbeweging. Deze beweging legt de nadruk op hoogwaardige ingrediënten, vers fruit en unieke combinaties, wat perfect past bij de natuurlijke zoetheid en het verkoelende effect van watermeloen. Bartenders over de hele wereld experimenteren met verschillende variaties van de Watermelon Fizz, soms door toevoeging van kruiden, specerijen of andere fruitsoorten om de complexiteit van de smaak te vergroten.

De Watermelon Fizz blijft een populaire keuze voor zowel casual drinkgelegenheden als meer verfijnde sociale bijeenkomsten, waarbij het een vleugje zomerse frisheid biedt die altijd welkom is.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails