XXL flessen!

Tequila Sunrise

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Tequila Sunrise

 


De Tequila Sunrise is een iconische cocktail die zijn naam dankt aan zijn prachtige uiterlijk dat doet denken aan de prachtige kleuren van een zonsopgang. Met zijn mix van tequila, sinaasappelsap en grenadine, straalt deze cocktail niet alleen visueel maar biedt ook een verfrissende en fruitige smaakervaring. De Tequila Sunrise is geliefd om zijn levendige uitstraling en zijn vermogen om een tropische sfeer te creëren waardoor het een populaire keuze is voor feestelijke bijeenkomsten en zonnige dagen.

Het recept van de Tequila Sunrise is eenvoudig maar effectief. Tequila is de basis, gemengd met vers sinaasappelsap en een vleugje grenadine voor kleur en zoetheid. Wanneer de grenadine langzaam wordt toegevoegd, zinkt het naar de bodem van het glas, waardoor het karakteristieke "zonsopgang" effect ontstaat.

 

◊ Wist je dat de naam Tequila Sunrise gebaseerd is op een hit van de Eagles? ◊ Hoe maak je de Tequila Sunrise?

 

Hieronder staan alle ingrediënten uit het recept Tequila Sunrise.

 • 60 ml tequila
 • 120 ml sinaasappelsap
 • 15 ml grenadine
 • IJsblokjes
 • Schijfje sinaasappel en/of kers (optioneel, voor garnering)

Als je alle benodigdheden in huis hebt is het tijd om de Tequila Sunrise te gaan maken. Om de cocktail Tequila Sunrise te maken volg je de stappen hieronder.

 1. Vul een hoog glas (bijvoorbeeld een tumblerglas) met ijsblokjes.
 2. Giet de tequila over het ijs in het glas.
 3. Voeg langzaam het sinaasappelsap toe aan het glas, zodat het voorzichtig over de tequila glijdt.
 4. Roer voorzichtig om de tequila en het sinaasappelsap te mengen.
 5. Giet de grenadine langzaam in het glas. Door de zwaardere dichtheid zakt de grenadine naar de bodem en creëert het het kenmerkende kleurverloop van de Tequila Sunrise.
 6. Garneer de cocktail indien gewenst met een schijfje sinaasappel en/of een kers op de rand van het glas.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze webiste.

De geschiedenis van de Tequila Sunrise: de cocktail waarmee je de zon in huis haalt

De geschiedenis van de cocktail Tequila Sunrise is vol met kleur en levendigheid, net als de cocktail zelf. Men denkt dat deze populaire drank voor het eerst opdook in de jaren 1930, in het Mexicaanse kustplaatsje Acapulco. Maar het was pas in de jaren 1970 dat de Tequila Sunrise echt populair werd en wereldwijd geliefd werd als een favoriete cocktail.

Hoewel we niet precies weten waar de Tequila Sunrise vandaan komt, wordt gezegd dat de naam en het uiterlijk van de cocktail geïnspireerd zijn op de mooie kleuren van een zonsopgang boven de oceaan. Denk aan de heldere oranje en rode kleuren die je ziet als de dag begint.

De Tequila Sunrise werd nog populairder toen The Eagles in 1973 een bekend liedje met dezelfde naam uitbrachten. Het lied en de cocktail werden heel bekend in de jaren 70, en de Tequila Sunrise werd snel een typisch drankje in Californië.

Het recept van de Tequila Sunrise is vrij eenvoudig, bestaande uit tequila, sinaasappelsap en een vleugje grenadine voor kleur en zoetheid. Wanneer de grenadine langzaam aan de cocktail wordt toegevoegd, zinkt het naar de bodem van het glas waardoor het karakteristieke zonsondergangs-effect ontstaat.

Tegenwoordig blijft de Tequila Sunrise een populaire keuze in bars over de hele wereld en is het geliefd om zijn verfrissende smaak en zonnige uitstraling. Het is een drankje dat staat voor vrolijkheid, zorgeloosheid en de warmte van de zon. Hierdoor is het perfect voor ontspannen feestjes en zonnige dagen aan het strand. De zomerse cocktail blijft een tijdloze klassieker die mensen van alle leeftijden blijft verassen met zijn vrolijke uitstraling.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails