XXL flessen!

Strawberry Mojito

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Strawberry Mojito

 


De Strawberry Mojito cocktail is een frisse en fruitige draai aan de klassieke Mojito. Het combineert zoete aardbeien met verkoelende munt, limoen, suiker, bruisend water en rum. Deze cocktail is perfect voor zomerse dagen, biedt een heerlijke mix van smaken die zowel verfrissend als opwekkend zijn. Het is een favoriet bij veel mensen die van een zoetere, fruitigere versie van de traditionele Mojito houden. Makkelijk te maken en perfect voor feestjes of een relaxte middag in de zon.

 

◊ Wist je dat de Strawberry Mojito een variatie is op de klassieke Mojito? ◊ 


Het Strawberry Mojito recept

 

Om aan de slag te gaan met de bereiding van de Aardbeien Mojito moet je eerst de volgende benodigdheden in huis halen. 

  • 4-5 verse aardbeien
  • 10 verse muntblaadjes
  • 1 limoen, in partjes
  • 2 theelepels suiker (of naar smaak)
  • 60 ml witte rum
  • Bruisend water
  • IJsblokjes
  • Mudler (stamper)

Het Strawberry Mojito recept staat hieronder stapsgewijs beschreven.

1. Neem een stevig glas en doe de aardbeien, muntblaadjes en suiker erin.
2. Knijp de limoenpartjes uit boven het glas en gooi ze daarna bij de andere ingrediënten.
3. Gebruik een muddler (stamper) om alles goed te pletten en te mengen. Zorg dat de sappen van de limoen, de suiker en de essenties van de munt goed vrijkomen.
4. Vul het glas met ijsblokjes.
5. Schenk de witte rum over het ijs.
6. Vul het glas aan met bruisend water tot het bijna vol is.
7. Roer het geheel goed door om alle smaken te mengen.
8. Garneer eventueel met een aardbei of een takje munt op de rand van het glas.


De Strawberry Mojito is een kleurrijke en smaakvolle cocktail die zowel verfrissend als aangenaam zoet is, ideaal voor warme dagen of sociale bijeenkomsten.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.



De geschiedenis van de Strawberry Mojito: een fris experiment

De cocktail Strawberry Mojito is een frisse variant op de klassieke Mojito, een cocktail die zijn oorsprong vindt in Cuba. De traditionele Mojito is een mix van witte rum, limoensap, munt, suiker en bruisend water. Deze cocktail heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de piraten en later werd populair in het Havana van de 19e eeuw.

De exacte oorsprong van de Strawberry Mojito is niet zo duidelijk als die van zijn klassieke tegenhanger, maar het is bekend dat het drankje populair werd als een moderne twist op de traditionele Mojito. De toevoeging van aardbeien aan de Mojito biedt een zoetere, fruitigere ervaring, wat het bijzonder aantrekkelijk maakt tijdens de warme zomermaanden.

Aardbeien, bekend om hun zoete smaak en aantrekkelijke uiterlijk, maken van de cocktail Strawberry Mojito een favoriet bij feestjes en sociale gelegenheden. Het recept begon waarschijnlijk als een experimentele variant door bartenders die op zoek waren naar nieuwe manieren om populaire cocktails te verfrissen en te personaliseren.

Vandaag de dag is de Strawberry Mojito onderdeel van een bredere trend waarbij klassieke cocktails worden vernieuwd met fruitige en lokale ingrediënten. Het is een voorbeeld van hoe traditionele dranken kunnen evolueren en aan populariteit kunnen winnen door eenvoudige aanpassingen die aansluiten bij moderne smaken. Of het nu thuis wordt gemaakt of in een bar, de Aardbei Mojito blijft een heerlijke keuze die zowel verfrissend als stijlvol is.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails