XXL flessen!

Strawberry Daiquiri

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Strawberry Daiquiri

 


De Strawberry Daiquiri is een heerlijk zoet drankje dat perfect is voor warme dagen. Het is gemaakt met aardbeien, limoensap, suiker, en rum. Dit drankje is roze van kleur en zit vol met de smaak van verse aardbeien, wat het heel lekker maakt. Mensen houden ervan omdat het fris en fruitig is. Je kunt de Strawberry Daiquiri cocktail met ijs maken voor een koude, gladde versie, of gewoon met koude ingrediënten als je geen blender hebt. Het is een populair drankje op feestjes en bijeenkomsten, vooral in de zomer, omdat het zo verfrissend is. Daarnaast ziet er ook heel leuk uit in een glas waardoor het nog aantrekkelijker is om te drinken. Deze variant op de klassieke Daiquiri is daarom zeker het proberen waard.

 

◊ Wist je dat 19 juli 'National Daiquiri Day' wordt gevierd? ◊ 


Het Strawberry Daiquiri recept

 

Om de Strawberry Daiquiri te kunnen maken moet je de volgende benodigdheden in huis hebben. 

  • 8-10 verse aardbeien (plus een paar extra voor garnering)
  • 50 ml witte rum
  • 25 ml vers limoensap
  • 2 theelepels suiker (of naar smaak)
  • IJsblokjes of crushed ijs
  • Blender

Om de lekkerste Strawberry Daiquiri cocktail te kunnen drinken moet je eerste de volgende stappen doorlopen. 

1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe ze daarna in een blender.
2. Voeg de witte rum, het vers limoensap en de suiker toe aan de blender.
3. Vul de blender met een goede hoeveelheid ijs. Als je van een gladde daiquiri houdt, gebruik dan crushed ijs. Voor een dikker drankje, gebruik ijsblokjes.
4. Blend alles tot het glad is.
5. Proef even en voeg indien nodig meer suiker toe.
6. Schenk de mix in een gekoeld glas.
7. Garneer met een aardbei op de rand van het glas of met een klein rietje.


Deze Strawberry Daiquiri is perfect voor warme dagen of wanneer je zin hebt in iets zoets en verfrissends. Het is een favoriet op feestjes en brengt altijd een zomers gevoel, ongeacht het seizoen.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.De geschiedenis van de Strawberry Daiquiri: de zoete variant

De Strawberry Daiquiri is een zoete versie van de klassieke Daiquiri, een cocktail die al heel lang bestaat. De originele Daiquiri is simpel: het is een mix van rum, limoensap en suiker. Dit drankje komt uit Cuba, waar het rond het begin van de 20e eeuw populair werd. De naam "Daiquiri" komt van een strand in Cuba met dezelfde naam.

Toen mensen de Daiquiri eenmaal ontdekten, begonnen ze ermee te experimenteren door verschillende smaken toe te voegen. De aardbeienversie werd superpopulair omdat het zoet, fris en fruitig is, perfect voor warme dagen of feestjes. Niemand weet precies wanneer de eerste Daiquiri Strawberry werd gemaakt, maar het idee om fruit te mixen met de originele ingrediënten bleek een groot succes.

In de jaren '70 en '80, toen blenders meer gebruikelijk werden in huishoudens en bars, werd het nog makkelijker om frozen Strawberry Daiquiris te maken. Dit maakte het drankje nog populairder, vooral in de Verenigde Staten en andere plekken buiten Cuba.

Vandaag de dag is de Strawberry Daiquiri overal ter wereld geliefd. Het wordt gezien als een leuk en feestelijk drankje, ideaal voor bijeenkomsten met vrienden of familie. Of het nu in een gladde, bevroren vorm is of gewoon koud geserveerd wordt, de Strawberry Daiquiri blijft een favoriete keuze voor veel mensen die houden van een zoet en verfrissend drankje.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails