XXL flessen!

Rusty Nail

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Rusty Nail

 


De Rusty Nail is een klassieke cocktail met een stoere naam en een rijke, zoete smaak. Deze cocktail is een eenvoudige mix van Schotse whisky en Drambuie. Dat is een likeur gemaakt van whisky, honing, kruiden, en specerijen. De Rusty Nail kwam voor het eerst in de mode in de jaren '60 en heeft sindsdien zijn trouwe fans behouden. Het is een drankje met een volle smaak, waarbij de zoetheid van de Drambuie de scherpte van de whisky verzacht. Dit maakt het een perfecte cocktail voor na het diner of tijdens een rustige avond. Door zijn eenvoud en diepte van smaak is de Rusty Nail geliefd bij zowel whiskykenners als diegenen die op zoek zijn naar een toegankelijke maar smaakvolle cocktailervaring.

 

◊ Wist je dat de Rusty Nail een favoriet was bij de band Rat Pack? ◊ 


Het Rusty Nail recept

 

Om de Rusty Nail cocktail te kunnen maken moet je eerst een aantal ingrediënten in huis hebben. 

  • 45 ml Schotse whisky (Scotch whisky)
  • 25 ml Drambuie
  • IJsblokjes
  • Een citroenschil of een maraschinokers voor garnering (optioneel)

Volg de stappen hieronder om te kunnen genieten van je zelfgemaakte cocktail.

1. Vul een old-fashioned glas of een klein tumblerglas met ijsblokjes.
2. Schenk de Schotse whisky en Drambuie over het ijs.
3. Roer het geheel zachtjes om de ingrediënten te mengen en om het drankje goed te koelen.
4. Garneer met een citroenschil of een maraschinokers, afhankelijk van je voorkeur.


De Rusty Nail is de perfecte combinatie van de robuuste smaak van whisky en de zoete, kruidige tonen van Drambuie. Dit maakt het een cocktail die zowel simpel als elegant is. Het is een uitstekende keuze voor een avondje ontspannen of als afsluiter van een maaltijd.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.



De geschiedenis van de Rusty Nail: onveranderd sinds zijn ontstaan

De Rusty Nail is een cocktail met een rijke geschiedenis, die zijn weg heeft gevonden in de harten van whisky liefhebbers over de hele wereld. Deze cocktail, een mix van Schotse whisky en Drambuie, een likeur gemaakt van whisky, honing, kruiden en specerijen, werd bijzonder populair in de jaren '60, maar zijn wortels gaan verder terug.

De exacte oorsprong van de Rusty Nail is, zoals bij veel cocktails, enigszins mysterieus. Er wordt gezegd dat het drankje voor het eerst in de late jaren '30 werd gemixt, maar het werd pas echt bekend in de jaren '60 toen het werd omarmd door de Rat Pack - de beroemde groep entertainers geleid door Frank Sinatra. Hun voorkeur voor de Rusty Nails hielp de cocktail zijn status als een stijlvolle en verfijnde drank te cementeren.

Drambuie, het sleutelelement van de Rusty Nail, heeft zelfs nog oudere wortels, die teruggaan tot de 18e eeuw. De likeur is gebaseerd op een geheim recept dat naar verluidt door prins Charles Edward Stuart aan de MacKinnon clan werd gegeven als dank voor hun hulp na de Slag bij Culloden in 1746.

Door de jaren heen heeft de Rusty Nail weinig veranderingen ondergaan, een bewijs van zijn tijdloze aantrekkingskracht. Het is een cocktail die zowel puurheid als complexiteit omvat, waarbij de sterke aardse smaken van de whisky worden verzacht door de zoetheid en de kruidigheid van de Drambuie. Vandaag de dag blijft de Rusty Nail een favoriet voor velen, een symbool van elegantie en een diepe waardering voor de rijke smaken van Schotland.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails