XXL flessen!

Rob Roy

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Rob Roy

 


De Rob Roy is een klassieke cocktail die veel lijkt op de bekende Manhattan, maar met een Schotse twist. In plaats van de gebruikelijke bourbon of rye whiskey, gebruikt deze cocktail Schotse whisky. De drank is vernoemd naar Rob Roy MacGregor, een beroemde Schotse held die bekend stond om zijn avonturen, vergelijkbaar met Robin Hood. Om een Rob Roy te maken, mix je Schotse whisky met zoete vermout en een paar druppels Angostura bitters. Dit geeft een rijke, diepe smaak. Het wordt meestal geserveerd in een cocktailglas en vaak gegarneerd met een kers. De Rob Roy is een geweldige keuze voor wie houdt van whisky en op zoek is naar een cocktail met karakter.

 

◊ Wist je dat de Rob Roy een soort Schotse versie van de Manhattan is? ◊ 


Het Rob Roy cocktail recept

 

Voordat je kan beginnen met de bereiding moet je eerst de volgende ingrediënten in huis halen. 


Hieronder staan de stappen die je moet volgen om de lekkerste Rob Roy cocktail te kunnen drinken. 

1. Vul een mengglas met ijsblokjes om het te koelen.

2. Voeg de Schotse whisky, zoete vermout en Angostura bitters toe.

3. Roer het geheel ongeveer 30 seconden goed door om de ingrediënten te koelen en te mengen.

4. Zeef de cocktail in een gekoeld cocktailglas.

5. Garneer met een maraschino kers.


De Rob Roy is een eenvoudig te maken cocktail die rijk is aan smaak. Met zijn combinatie van Schotse whisky en de zoetheid van vermout, aangevuld met de diepte van de bitters, biedt het een complex maar toegankelijk smaakprofiel. Dit maakt het een populaire keuze voor liefhebbers van whisky-cocktails.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.



De geschiedenis van de Rob Roy: een cocktail voor helden

De Rob Roy is een klassieke cocktail die voor het eerst werd gemixt in de late 19e eeuw in Manhattan, New York. Deze cocktail is vernoemd naar Rob Roy MacGregor, een Schotse volksheld en een soort Robin Hood-achtige figuur, die beroemd was voor zijn avonturen in de Schotse Hooglanden tijdens de late 17e en vroege 18e eeuw.

De creatie van de cocktail wordt toegeschreven aan een barman in het Waldorf Astoria Hotel in Manhattan. De Rob Roy cocktail werd gemaakt ter ere van de première van een operette met de naam "Rob Roy", die rond 1894 in New York werd opgevoerd. Geïnspireerd door de Schotse thema's van de operette, besloot de barman een draai te geven aan de populaire Manhattan-cocktail door de traditionele rye whiskey te vervangen door Schotse whisky.

Deze vervanging van rye door Schotse whisky maakte de Rob Roy zachter en iets rokeriger dan zijn Amerikaanse neef, de Manhattan, wat bijdroeg aan zijn unieke karakter. Het basisrecept omvat Schotse whisky, zoete vermout en een paar druppels Angostura bitters, vaak geserveerd met een kers of soms een citroentwist als garnering.

Door de jaren heen is de Rob Roy populair gebleven als een verfijnde, rokerige cocktail die de rijke smaken van Schotse whisky benadrukt. De cocktail is een blijvende favoriet onder whisky liefhebbers en wordt gewaardeerd om zijn eenvoudige maar elegante balans van smaken.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails