XXL flessen!

Pink Gin-Tonic

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Pink Gin-Tonic

 


De Pink Gin-Tonic is een kleurrijke en trendy variant van de klassieke Gin-Tonic. Deze cocktail voegt een fruitige twist toe aan de traditionele mix door gebruik te maken van roze gin, die zijn kleur en vaak ook zijn lichtzoete smaak krijgt van toevoegingen zoals rode vruchten, rabarber of rozenblaadjes. Deze toevoegingen maken de Pink Gin-Tonic niet alleen visueel aantrekkelijk maar geven het drankje ook een zachtere en subtielere smaak. Perfect voor sociale gelegenheden of een relaxte middag, de Pink Gin-Tonic biedt een frisse en stijlvolle manier om van je gin te genieten. 

 

◊ Wist je dat de Pink Gin-Tonic vooral is ontwikkeld om visueel aantrekkelijk te zijn en niet voor zijn smaak? ◊ 


Het Pink Gin-Tonic recept

 

Om te kunnen starten met het maken van deze roze Gin-Tonic heb je eerst de volgende ingrediënten nodig. 

  • 50 ml roze gin
  • 150 ml tonic water
  • IJsblokjes
  • Voor de garnering: een schijfje grapefruit of aardbeien

Hieronder staat de bereidingswijze opgeschreven die hoort bij het pink Gin-Tonic recept. 

1. Vul een groot glas met ijsblokjes om het goed te koelen.
2. Schenk de roze gin over het ijs.
3. Voeg het tonic water toe. Gebruik een lepel om de tonic langs te gieten, zodat het zijn bruis behoudt.
4. Roer het mengsel zachtjes om de gin en tonic te mengen zonder te veel bubbels te verliezen.
5. Garneer met een schijfje grapefruit of een paar halve aardbeien voor een extra touch van kleur en smaak.

De Pink Gin-Tonic is perfect voor diegenen die een zoete en fruitige draai aan hun klassieke Gin-Tonic willen geven. Het is een heerlijk verfrissend drankje dat zeker een blikvanger zal zijn tijdens elke gelegenheid.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.



De geschiedenis van de Pink Gin-Tonic: een Instagramwaardig drankje

De Pink Gin-Tonic is een moderne twist op de klassieke Gin-Tonic, een cocktail die zijn oorsprong vindt in het koloniale tijdperk. Oorspronkelijk werd de Gin-Tonic gemaakt met gin en tonic water als een manier voor Britse officieren in India om kinine te consumeren, een stof in tonic water die hielp tegen malaria. Na verloop van tijd werd deze functionele drank een populaire cocktail over de hele wereld.

De toevoeging van 'pink' aan de Gin-Tonic is een relatief recente ontwikkeling en past binnen de trend van het toevoegen van fruitige en bloemige smaken aan klassieke drankjes. Roze gin kreeg zijn kleur en smaak oorspronkelijk van het toevoegen van Angostura bitters aan gin, wat een populaire remedie was tegen zeeziekte in de 19e eeuw. Moderne roze gins gebruiken vaak andere natuurlijke ingrediënten zoals aardbeien, frambozen, of rabarber, die de gin niet alleen een levendige kleur geven, maar ook een zoetere, zachtere smaak.

De populariteit van de Pink Gin-Tonic heeft te maken met de groeiende interesse in ambachtelijke gins en de aantrekkingskracht van Instagram-waardige cocktails. Het visuele aspect van de roze kleur maakt het een favoriet bij sociale gelegenheden en feesten, terwijl de fruitige smaak het een toegankelijke optie maakt voor diegenen die misschien minder genieten van de scherpere smaak van traditionele gin.

Samengevat, de Gin-Tonic Pink combineert de tijdloze populariteit van de klassieke Gin-Tonic met moderne smaken en esthetiek, waardoor het een geliefde keuze is voor zowel nieuwe als ervaren cocktaildrinkers.


Waar komt de roze kleur vandaan in de Pink Gin-Tonic?

De roze kleur in een Pink Gin-Tonic komt meestal van de specifieke ingrediënten die worden gebruikt om de gin te aromatiseren. Moderne roze gins bevatten vaak natuurlijke toevoegingen zoals aardbeien, frambozen, rode bessen, grapefruit, rabarber, of rozenblaadjes. Deze ingrediënten geven niet alleen een zoete, fruitige smaak, maar ook de kenmerkende roze kleur aan de gin. In sommige gevallen kan de kleur ook versterkt worden door natuurlijke of kunstmatige kleurstoffen, afhankelijk van het merk en de stijl van de gin.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails