XXL flessen!

French Coffee

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

French Coffee

 


De French Coffee is een lekker warm drankje dat perfect is voor na het eten of op een koude dag. Het is een mix van sterke koffie en een beetje speciale drank, meestal iets met een vanille- of sinaasappelsmaak, zoals Grand Marnier of Cognac. Bovenop komt een laagje slagroom, wat het extra lekker maakt. Dit drankje is echt iets voor als je zin hebt in iets warms en een beetje luxe. Het is zo'n drankje dat je langzaam drinkt en waarvan je geniet, terwijl je je opwarmt.

 

◊ Wist je dat de French Coffee wordt geserveerd met een laagje slagroom om de koffie warm te houden? ◊ 


Het French Coffee recept

 

Om te kunnen starten met het bereiden van de cocktail moet je de eerste de volgende ingrediënten in huis hebben. 

  • 150 ml sterke, hete koffie
  • 25 ml Grand Marnier of Cognac (of je favoriete likeur)
  • Slagroom (licht gezoet)
  • Een beetje suiker (naar smaak)

Het French Coffee recept bestaat uit een aantal stappen die je moet volgen voordat je kan genieten van de lekkerste French Coffee die je ooit geproefd hebt. 

1. Begin met het zetten van een sterke kop koffie.
2. Voeg suiker naar smaak toe aan de koffie, als je het wat zoeter wilt.
3. Schenk de Grand Marnier of Cognac in een hittebestendig glas.
4. Voeg de hete koffie toe aan het glas met de likeur.
5. Klop de slagroom licht op, maar zorg dat het nog steeds vloeibaar genoeg is om te schenken. Je kunt een beetje suiker toevoegen aan de slagroom voor wat zoetheid.
6. Schenk voorzichtig de slagroom over de achterkant van een lepel bovenop de koffie, zodat het een mooie laag vormt bovenop het drankje.

De French Coffee is het perfecte drankje om te genieten op een relaxte avond of na een heerlijk diner. De combinatie van hete koffie, likeur en slagroom maakt het tot een ware traktatie.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.De geschiedenis van de French Coffee: een ware sensatie

De French Coffee is een warme, verwelkomende drank die al lange tijd geliefd is bij koffie- en likeurliefhebbers. Deze cocktail combineert de rijke smaken van koffie met de luxe van een likeur zoals Grand Marnier of Cognac, en wordt vaak afgemaakt met een zachte laag slagroom. Hoewel de exacte oorsprong van French Coffee niet duidelijk gedocumenteerd is, is het bekend dat dit soort drankjes populair werd in Europa, en met name in Frankrijk, waar koffie en likeur beide diep geworteld zijn in de culinaire tradities.

De traditie van het mengen van koffie met alcohol dateert uit de 19e eeuw in Europese cafés, waar mensen genoten van koffie als een manier om te socializen en te ontspannen, vaak gemixt met een scheutje alcohol voor extra warmte en smaak. In Frankrijk, waar zowel koffie als likeur hoog in het vaandel staan, werd het combineren van deze twee een natuurlijke keuze, vooral als afsluiter van een maaltijd of tijdens koude avonden.

French Coffee is meer dan alleen een drankje; het is een ervaring die het beste van warme dranken en digestieven samenbrengt. Het is vooral populair in de wintermaanden of na het diner, waarbij het de functie heeft van zowel een opwarmer als een smaakvolle afsluiting van de maaltijd. Met zijn eenvoudige maar elegante presentatie heeft French Coffee zich gevestigd als een klassieker die de tijd heeft doorstaan, geliefd om zijn vermogen om comfort en luxe te bieden in elke slok.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails