XXL flessen!

French 75

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

French 75

 


De French 75 is vernoemd naar het iconische Franse veldgeschut. Het is een bruisende en sprankelende cocktail die zijn oorsprong vindt in Frankrijk. Met een mix van gin, citroensap, suikersiroop en champagne biedt de French 75 een verfrissende en feestelijke ervaring. De cocktail is inmiddels geliefd bij kenners over de hele wereld. Ontdek de tijdloze charme van de French 75 en geniet van zijn bruisende smaak bij elke slok.

 

◊ Wist je dat de French 75 bekend is geworden door het eerste James Bond boek? ◊ 


Het French 75 recept

 

Om de French 75 te maken heb je de volgende benodigdheden nodig.

  • 45 ml gin
  • 15 ml versgeperst citroensap
  • 15 ml suikersiroop (of eenvoudige siroop)
  • 100 ml Champagne (of prosecco)
  • IJsblokjes
  • Optioneel: schijfje citroen of een twist van citroenschil voor garnering
  • Cocktailshaker
  • Zeef

Het French 75 recept bestaat uit de stappen hieronder. 

1. Voeg de gin, versgeperst citroensap en suikersiroop toe aan een cocktailshaker gevuld met ijsblokjes.
2. Schud krachtig gedurende ongeveer 10-15 seconden om de ingrediënten goed te mengen en te koelen.
3. Zeef de inhoud van de shaker in een gekoeld champagneglas.
4. Vul het glas voorzichtig aan met champagne of prosecco tot het bijna vol is.
5. Roer voorzichtig om de ingrediënten te mengen.
6. Garneer eventueel met een schijfje citroen of een twist van citroenschil.


Tip: Voor een extra verfrissende ervaring kun je de champagne of prosecco van tevoren koelen. En als je de cocktail een wat zoetere smaak wilt geven kun je meer suikersiroop toevoegen naar smaak.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.



De geschiedenis van de French 75: cocktail als eerbetoon aan de Franse artillerie-eenheid

De French 75 cocktail heeft een indrukwekkende geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 20e eeuw. De exacte oorsprong van de French 75 is niet helemaal duidelijk. Over het algemeen wordt aangenomen dat de cocktail zijn naam dankt aan het Franse veldgeschut. De cocktail is vernoemd naar de Canon de 75mm Mle 1897, dat tijdens de Eerste Wereldoorlog werd gebruikt. Dit krachtige wapen diende als inspiratie voor de naam van deze iconische drank omdat het bekend stond om zijn effectiviteit en precisie.

Het meest bekende verhaal over de French 75 gaat terug tot de jaren van de Eerste Wereldoorlog. In de Harry's New York Bar in Parijs zou dit drankje voor het eerst geschonken zijn. Volgens de verhalen werd de cocktail voor het eerst geserveerd door barman Harry MacElhone, die de cocktail creëerde als een eerbetoon aan de Franse artillerie-eenheid. Deze eenheid bediende tijdens de Eerste Wereldoorlog het beroemde 75mm-kanon bediende. Het zou een favoriet zijn geweest onder de soldaten die naar de bar kwamen om te ontspannen en te genieten van een drankje tijdens hun verlof.

Ongeacht zijn exacte oorsprong heeft de French 75 cocktail een blijvende indruk achtergelaten. Zijn verassende smaak en sprankelende karakter maken het een perfecte keuze voor feestelijke gelegenheden en sociale bijeenkomsten. Zijn naam blijft een eerbetoon aan de Franse militaire eenheid die als inspiratie diende voor deze heerlijke cocktail.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails