XXL flessen!

Dark 'n Stormy

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Dark 'n Stormy

 


De Dark 'n Stormy is een klassieke cocktail die bekend staat om zijn karakteristieke smaak. Deze verfrissende cocktail combineert donkere rum met gemberbier, wat resulteert in een pittige en bruisende mix die perfect is voor het opfleuren van elke gelegenheid. Met zijn levendige smaak is de Dark 'n Stormy een geliefde keuze voor cocktail liefhebbers over de hele wereld. Traditioneel wordt de cocktail geserveerd in een hoog glas gevuld met ijs, met een schijfje limoen als garnering voor een verfrissende citrus twist.

 

◊ Wist je dat de Dark 'n Stormy het nationale drankje van Bermuda is? ◊ 


Hoe maak je een Dark 'n Stormy?

 

De Dark ’n Stormy cocktail kun jij thuis maken als je de volgende benodigdheden in huis hebt.

  • 60 ml donkere rum
  • 120 ml gemberbier
  • Een schijfje limoen (voor garnering)
  • IJsblokjes
  • Hoog glas
  • Barlepel

Om het Dark ’n Stormy recept af te maken dien je de volgende stappen te volgen, zodat je daarna kan genieten van deze bijzondere cocktail.

  • Vul een hoog glas met ijsblokjes.
  • Giet de donkere rum voorzichtig over het ijs in het glas.
  • Voeg het gemberbier toe, langzaam gieten zodat het bovenop de rum blijft drijven.
  • Roer voorzichtig met een barlepel om de ingrediënten te mengen.
  • Garneer de cocktail met een schijfje limoen op de rand van het glas.

Je kunt ook experimenteren met verschillende soorten donkere rum en gemberbier om de smaak aan te passen aan jouw voorkeur.

Wil je een alcoholvrije Dark ’n Stormy maken? Vervang de rum door 60 ml Lyre’s Dark Cane Spirit. 

 

De geschiedenis van de Dark 'n Stormy: van mythe tot moderne klassieker

De geschiedenis van de Dark 'n Stormy cocktail is nauw verbonden met het eiland Bermuda, waar het wordt beschouwd als een lokale drank. Het verhaal van deze verfrissende cocktail begint met de introductie van Gosling's Black Seal Rum, een donkere rum geproduceerd door de familie Gosling, die Bermuda in de vroege 19e eeuw bereikte.

Hoewel de exacte oorsprong van de Dark 'n Stormy moeilijk te traceren is, wordt aangenomen dat de cocktail voor het eerst populair werd onder zeilers die Bermuda bezochten. Het verhaal gaat dat deze zeelieden, geïnspireerd door de ruige wateren rondom het eiland tijdens stormachtige zeiltochten, een eenvoudige maar smaakvolle cocktail creëerden door Gosling's Black Seal Rum te combineren met het lokale gemberbier dat op het eiland beschikbaar was.

De naam "Dark 'n Stormy" weerspiegelt niet alleen de donkere kleur van de rum, maar ook de stormachtige lucht die vaak te zien is tijdens het onstuimige weer dat Bermuda kan treffen. De cocktail zelf staat bekend om zijn levendige smaak en pittige karakter, waarbij de zoetheid van de rum perfect wordt gebalanceerd door het gemberbier dat wordt toegevoegd.

In de loop der jaren is de Dark 'n Stormy uitgegroeid tot een symbool van de Bermudiaanse cultuur en wordt het beschouwd als het nationale drankje van het eiland. Het wordt vaak geserveerd op lokale feesten, evenementen en bijeenkomsten. Ook is het populair geworden in bars over de hele wereld waar het wordt gewaardeerd om zijn unieke smaak en historische betekenis.

In 2009 heeft Gosling's Rum zelfs het handelsmerk voor de Dark en Stormy cocktail verkregen, waardoor het officieel erkend werd als een uniek drankje met een specifieke mix van Gosling's Black Seal Rum en gemberbier. Dit benadrukt nog meer de nauwe band tussen de ‘Dark en Stormy’ en de rijke maritieme geschiedenis en cultuur van Bermuda.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails