XXL Flessen!

Dark 'n stormy

Dark 'n stormy
Geplaats in: Rum cocktails

Dark ’n stormy

dark en stormy cocktail

De dark ‘n stormy is een klassieke bruine rum cocktail met een mooie geschiedenis. James Gosling was in 1806 aan een tocht begonnen van Engeland naar Amerika. Gosling was al 91 dagen onderweg tot hij in een storm belandde. Hij had geen keuze en moest op zoek naar de dichts

tbijzijnde haven om aan te meren. Alsof hij nog niet genoeg ongeluk had was dit het mysterieuze Bermuda gebied. Bermuda staat bekend om haar verhalen van verdwenen schepen en vliegtuigen. Een plek dus om te vermijden voor zeelieden.

Dark ’n stormy ontstaan

Eenmaal aangemeerd bij St. George in Bermuda zou hij het hier enige tijd moeten volhouden. Gosling zijn ouders waren al bekend met rum distilleren. De familie Gosling groeide uit tot een van de bekendste families van Bermuda. Zij stapten in 1857 in de rum productie. De familie Gosling is op het idee gekomen om bruine rum te mixen met ginger bier. De dark ’n stormy cocktail was een feit. De bruine rum cocktail is vernoemd naar hoe de familie oorspronkelijk op het eiland is gekomen, de storm op zee.

Dark ‘n stormy samenstelling

De darnk ‘n stormy is zowel krachtig als fris van smaak. Zo is deze cocktail heerlijk in zowel de zomer als in de winter. De belangrijke componenten van de cocktail zijn uiteraard bruine rum en ginger beer. De smaak wordt frisser door de ijsblokjes en de limoen. De klassieke bruine rum cocktail is dus niet seizoensgebonden.

dark 'n stormy cocktail

Dark ’n stormy recept

Voor het dark ’n stormy recept heb je niet veel nodig. Zo is er qua samenstelling weinig veranderd ten opzichte van 2 eeuwen geleden. Het recept maken is erg makkelijk en vergt weinig tijd. Deze producten heb je nodig voor de lekkerste dark en stormy cocktail voor 2 personen:

Dark ’n stormy maken

Nu we alles op de tafel hebben kan je aan de slag met de dark ’n stormy cocktail maken. Dit vergt maximaal 5 minuten en is erg makkelijk. Dit is wat je doet:

1. Snijd als eerst 2 partjes van de limoen. De rest van de limoen pers je uit in een apart glas.
2. Verdeel de ijsblokjes over de 2 glazen en voeg hier vervolgens de ginger beer aan toe. Schenk nu het limoensap (ongeveer 2 eetlepels per glas) in de glazen.
3. Schenk nu rustig en voorzichtig de bruine rum in. Zo blijft de rum bovenop liggen. Voeg als laatste de partjes limoen toe. Roer vlak voor het drinken van de cocktail alles door elkaar. Geniet van de heerlijke dark ’n stormy cocktail!

 

Meer heerlijke cocktails maken met DirckIII? Bekijk alle cocktails.

 

4 months ago