XXL flessen!

Cuba Libre

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Cuba Libre

 


De Cuba Libre is een makkelijk te maken en lekkere cocktail die je meteen een vakantiegevoel geeft. Het drankje is heel simpel: een beetje rum, cola en een schijfje limoen. En nee, noem het geen baco want daar maak je de Cubanen niet blij mee. Het is zo populair omdat het overal goed bij past, of je nu met vrienden aan het chillen bent of een groot feest hebt. De naam betekent 'vrij Cuba' en het brengt een stukje tropische sfeer naar elke plek waar je het drinkt. De Cuba Libre is echt een cocktail die iedereen kan maken en waar iedereen van kan genieten. 

 

◊ Wist je dat de Cuba Libre staat voor een "Vrij Cuba"? ◊ 


Het Cuba Libre recept

 

De ingrediënten die je nodig hebt om de Cuba Libre cocktail te kunnen maken zijn hieronder in een rijtje gezet.

  • 50 ml witte-rum
  • Cola (genoeg om het glas te vullen)
  • Een half schijfje limoen (om in het glas te knijpen)
  • IJsblokjes
  • Een schijfje limoen voor garnering

Volg de stappen hieronder om de lekkerste Cuba Libre te drinken die je ooit in je handen hebt gehad. 

1. Doe een paar ijsblokjes in een hoog glas.
2. Knijp het sap van het halve limoenschijfje uit boven het ijs en laat het schijfje dan in het glas vallen.
3. Schenk de rum over het ijs en de limoen.
4. Vul het glas verder met cola.
5. Roer het geheel voorzichtig door met een lepel.
6. Garneer het glas met het schijfje limoen op de rand van het glas.

De Cuba Libre is lekker makkelijk en altijd goed. Met de frisse smaak van limoen en het zoete van de cola is het een super populair zomerdrankje.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.De geschiedenis van de Cuba Libre drink: symbool voor de vrijheid in Cuba

De Cuba Libre, Spaans voor 'Vrij Cuba', is meer dan alleen een cocktail; het is een drankje met een verhaal. Het verhaal begint rond het einde van de 19e eeuw, ten tijde van de Spaans-Amerikaanse Oorlog. Toen de oorlog in 1898 eindigde, kwam Cuba vrij van Spanje en dit werd gevierd met een cocktail die de vreugde van de nieuw verworven vrijheid uitdrukte.

De precieze ontstaanswijze van de Cuba Libre is niet helemaal duidelijk, maar een populaire versie vertelt over Amerikaanse soldaten in Havana die lokale rum mengden met hun cola en dit opfleurden met een stukje limoen. Dit was de geboorte van een cocktail die symbool stond voor een historisch moment.

De ingrediënten van de Cuba Libre cocktail zijn simpel: rum, cola en limoen. Maar de simpele mix gaat diep in de Cubaanse en Amerikaanse geschiedenis. Cola was in die tijd een relatief nieuw product in Cuba, gebracht door Amerikaanse soldaten. Het mengen van cola met rum was niet alleen nieuw en spannend, maar werd ook snel populair bij de Cubanen en de soldaten.

Door de jaren heen heeft de Cuba Libre verschillende politieke en culturele lagen gekregen. Het is niet alleen een populaire keuze geworden in bars over de hele wereld, maar ook een symbolisch drankje dat staat voor vrijheid en het vermengen van culturen.

Hoewel de Cuba Libre een eenvoudige cocktail is, spreekt hij tot de verbeelding en roept hij beelden op van tropische stranden, revolutionaire geesten en historische vieringen. Het is een drankje dat zowel thuis als in bars gemakkelijk te maken is, waardoor het bereikbaar is voor iedereen.

De Cuba Libre blijft een tijdloze favoriet, misschien vanwege zijn eenvoud of misschien vanwege de rijke geschiedenis die het draagt. Elke slok is een herinnering aan de geest van vrijheid en de viering van culturele verbindingen, waardoor het meer is dan alleen maar een lekker drankje. Het is een cocktail die verhalen vertelt en mensen samenbrengt.  


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails