XXL flessen!

Baco

Skill-level:
gemakkelijk
Bereidingstijd:
3 minuten

Baco

Baco

Benodigdheden:
 1. Longdrink glas (ander glas kan ook)

 2. (Witte) Bacardi

 3. Cola

 4. ijsblokjes

Ingredienten:
 1. 45ml Bacardi

 2. Flesje Cola

 3. ijsblokjes

In 5 stappen de klassieke Baco:
 1. Vul het glas met ijs. Gebruik bij voorkeur 4 á 5 ijsblokjes, hoe voller het glas des te beter.

 2. Voeg nu 45ml van de lekkerste en beste Bacardi toe. Houd qua verhouding van de rum en cola; 1 deel Rum en 3 delen Cola aan.

 3. Schenk nu het kleine flesje cola in het glas. Je hoeft niet alles meteen in het glas te doen. Het restant kun je ook serveren naast de Baco.

 4. Roer de rum en de cola goed door, hierdoor is elke slok goed in verhouding!

 5. Geniet van deze heerlijke zoete en koude Baco.

 6. Gebruik om de calorieën te verminderen een light/zero versie van de cola!

Baco: De verfrissende mix van Bacardi rum en cola!

Baco, ook wel bekend als de Bacardi Cola, is een populaire en verfrissende cocktail die al jaren geliefd is onder feestgangers en cocktail liefhebbers. Deze eenvoudige mix van Bacardi rum en cola is een klassieke keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een verfrissend drankje met een vleugje rum. De naam "Baco" is eigenlijk een afkorting van "Bacardi Cola", wat meteen aangeeft welke ingrediënten er nodig zijn om deze cocktail te maken. Bacardi is een bekend merk rum dat in 1862 werd opgericht in Cuba en sindsdien wereldwijd populariteit heeft verworven. Cola, een koolzuurhoudende frisdrank, wordt toegevoegd om de rum te mengen en de cocktail zijn kenmerkende smaak te geven.

Het maken van een Baco is heel eenvoudig. Je begint met een glas gevuld met ijsblokjes. Vervolgens voeg je een deel Bacardi rum toe, meestal een standaard shot van 40 ml. Daarna vul je het glas aan met cola, waarbij je de verhouding naar eigen smaak kunt aanpassen. Sommige mensen geven de voorkeur aan een sterkere rum-smaak, terwijl anderen de voorkeur geven aan meer cola om de cocktail zachter te maken. Het is een kwestie van experimenteren en je persoonlijke smaak ontdekken. De Baco is geliefd vanwege zijn eenvoud en verfrissende smaak. Het is een perfecte keuze voor informele bijeenkomsten, feestjes of gewoon om van te genieten op een warme zomerdag. De rum voegt een lichte zoetheid en een vleugje rumaroma toe, terwijl de cola het drankje een bruisende textuur en een zoete smaak geeft. Of je nu een liefhebber bent van rumcocktails of gewoon op zoek bent naar een verfrissend drankje, de Baco is een klassieke keuze die je zeker niet teleur zal stellen. Probeer het eens uit en ontdek waarom deze eenvoudige mix wereldwijd zo geliefd is.