XXL flessen!
Welke wijn bij zeebaars?

Welke wijn bij zeebaars?

Bij zeebaars drink je vaak een lichte droge en heldere witte wijn. Denk hierbij aan een Riesling, Grüner Veltiner of Pinot Grigio. Ook een rode wijn kan je erbij drinken als je de zeebaars goed gekruid in de oven doet of op de grill. Om je nog beter te kunnen helpen met het kiezen van de juiste wijn, staat hieronder een top 5 wijnen voor bij zeebaars.

Top 5 wijnen bij zeebaars

1

Nummer 1

Jean Biecher Riesling

Deze mooie fris en fruitige riesling smaakt iets frisser dan een Pinot gris. Deze mooie witte wijn bevat tonen van citrus, perzik, peer en grapefruit. Deze tonen zorgen ervoor dat de tonen van een zeebaars mooi naar voren komen. Probeer deze wijn zeker als je een keer een gerecht met zeebaars maakt.

Nummer 2

Abtei Himmerod Riesling

Deze Riesling is wat milddroger dan de vorige riesling. Ook bestaat de Abtie Himmerod al sinds 1134 en dat heeft dan ook zijn redenen. De witte wijn werd in het West-Duitse wijngebied De Moezel door monniken gemaakt en het proces werd gezien als een van de belangrijkste bezigheden. Tegenwoordig werken er tien monniken en de druiven worden nog steeds hand geplukt. De geur en smaak van de wijn komen overeen met citrus, limoen en mandarijn. Ook proef je hints van mineralen, grapefruit en groene appel. De wijn is milddroog zacht en past perfect bij het karakter een goed stuk zeebaars.

3

Nummer 3

Grüner Veltliner

Deze fris & fruitige wijn is het trots van Oostenrijk. Door het koele klimaat doen de druiven er langer over om te rijpen, waardoor ze extra veel smaak krijgen. Er ontstaan tonen van citrus, perzik en een licht pepertje. De droge en aangenaam zachte afdronk van de Grüner Veltliner gaat perfect samen met zeebaars!

Nummer 4

I Castelli Pinot Grigio

Deze Sauvignon Blanc uit Malborough Nieuw-Zeeland is mateloos populair, de Kia Ora illustreert perfect in deze witte wijn waarom dat zo is. In een slok proef je tonen van citrus, kruisbessen en limoen. De knikerfrisse en aromatische smaak zorgen ervoor dat hij goed gematcht kan worden met zeebaars.

5

Nummer 5

Jean Biecher Pinot Gris

Deze Pinot Gris uit de Elzas heeft een rijke smaak vol met frisse tonen die goed past bij een goed gekruide zeebaars. De wijn heeft een mooie textuur die vol zit met tonen van tropisch fruit zoals, gember, citrus en perzik. Drink deze wijn bij zeebaars uit de oven of van de barbecue.

Wist je dat?

De Europese zeebaars of zeebaars is een straalvinnige vis uit de familie van Moronidae en behoort tot de orde van baarsachtigen. De volwassen vis is gemiddeld 50 cm, maar kan een lengte bereiken van 103 cm en een gewicht van 12 kg. De hoogst geregistreerde leeftijd is 15 jaar. Hier nog meer wijntips voor gerechten met kip, mosselen, kalkoen en asperges.