XXL flessen!
Welke wijn bij kabeljauw?

Welke wijn bij kabeljauw?

Kabeljauw is een magere vis. Hierdoor passen lichte wijnen die frisse zuren hebben het best bij kabeljauw. Dit zijn eigenlijk dit altijd witte wijnen zoals, sauvignon blanc, pinot grigio, chenin blanc en chardonnay. Rode wijn of mousserende wijn wordt nauwelijks gedronken bij deze vis, maar als je een rode wijn moet kiezen is de Pinot Noir een aanrader... Om jou een nog beter advies te geven over welke wijn het best past bij kabeljauw staat hieronder een top 5 wijnen voor bij kabeljauw.

Top 5 wijnen bij kabeljauw

1

Nummer 1

Le Cerf Sauvignon Touraine

De Touraine Sauvignon Blanc is in zijn eigen streek tot zilver bekroond wat zeer terecht is. Het is een feestje om deze wijn te mogen drinken bij een mooie kabeljauw. De buxus spat uit het glas, je proeft een heerlijk frisse grassigheid, hij is sappig van vers fruit en de zuren zijn zeer aangenaam.

Nummer 2

Sauvignon Touraine Château de Pont

Deze Top Sauvignon Blanc wordt niet voor niets aanbevolen door Philippe Faure-Brac, de beste Sommelier van de wereld! De kwaliteit van deze wijn is uitmuntend met tonen van citrus, appel en grapefruit en een frisse afdronk die fantastisch crispy, droog en een hint van groene kruiden heeft. De fijne smaak van deze wijn gaat goed samen met kabeljauw.

Nummer 3

I Castelli Pinot Grigio

Deze soepele, fris en fruitige Italiaanse top wijn komt uit het wijnhuis I Castelli Romeo & Giulietta. Deze Italiaanse wijn heeft een aromatisch karakter, met tonen van passievrucht, peer en bloemen. Door zijn fris, fruitige en aromatische karakter past deze wijn erg goed bij de smaak van kabeljauw.

Nummer 4

Trésor de Loire Sauvignon Blanc

Deze prachtige Sauvignon Blanc uit de Loire vallei in Noordwest-Frankrijk gaat heel goed samen met kabeljauw. De zuiver en droge smaak heeft tonen van citrus en peer. Deze wijn drink je bij kabeljauw, want de zuivere droge smaak gaan perfect bij de vissige en zachte smaak van kabeljauw

Nummer 5

Gatao Vinho Verde

Deze Gatao Vinho Verde uit Vinho Verde Portugal is mateloos populair, de Gatao illustreert perfect in deze witte wijn waarom dat zo is. In een slok proef je tonen van citrus, kruisbessen en limoen. De knikkerfrisse en aromatische smaak zorgen ervoor dat hij goed gematcht kan worden met kabeljauw.

Wist je dat?

De kabeljauw is een vissoort uit de familie kabeljauwen, in de orde kabeljauwachtigen, die voorkomt in de Atlantische Oceaan. De soort komt ook voor in de Noordzee en is economisch gezien een belangrijke soort. Zowel door beroepsvissers als door sportvissers wordt er veel op gevist. Hier nog meer wijntips voor gerechten met kip, mosselen, kalkoen en asperges.