XXL flessen!
Gibson's gin

gibson’s gin

Gibson’s gin is een échte London Dry Gin afkomstig uit Engeland. Deze frisse gin is natuurlijk gemaakt van jeneverbessen, maar ook koriander, engelwortel, citroen en sinaasappel geven een authentieke smaak aan Gibson’s gin.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
  1. Gibson's London Dry Gin 70 cl
    Waardering:
    98%
    ELDERS Regular Price 17. 19 16. 49

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Geschiedenis van gibsons gin

Het familiebedrijf La Martiniquaise is in 1934 door de heer Jean Cayard. Hij werd al snel populair om zijn Gibsons gin, die werd gemaakt met jeneverbessen en andere plantaardige stoffen.

Gibson's Gin bleef door de jaren heen populair en wordt vandaag de dag nog steeds gemaakt volgens hetzelfde recept. Het is een van de meest klassieke gins op de markt en heeft een trouwe aanhang onder ginliefhebbers, voornamelijk in Engeland.

Gibson’s gin is ontwikkeld binnen het familiebedrijf La Martiniquaise. De familie Cayard heeft in de loop der jaren een breed scala aan dranken opgebouwd, waaronder Gibson’s gin, Poliakov Vodka, label 5 en Glen Moray wiskey. Ze slepen geregeld internationale onderscheidingen binnen.  

Hoe gibsons gin wordt gemaakt

Gibsons Gin wordt gemaakt met een mengsel van negen verschillende botanische stoffen: jeneverbes, koriander, sinaasappelschil, citroenschil, engelwortel, zoethoutwortel, orriswortel, kaneel en cassiabast.

Elk botanisch ingrediënt wordt gedurende 24 uur gemacereerd in neutrale alcohol alvorens te worden gedistilleerd in een koperen ketel. De uiteindelijke gin wordt vervolgens verdund met gezuiverd water tot flessterkte en laat twee weken rusten alvorens te worden gebotteld.

Hoe drink je gibsons gin

Gins worden traditioneel puur, met ijs of met een mixer gedronken. Gibsons gin is niet anders. Hier zijn enkele tips voor het drinken van deze heerlijke drank:

- Giet een shot Gibsons in een glas.

- Als je het puur drinkt, geniet dan van het complexe smaakprofiel.

- Als je het on the rocks drinkt, voeg dan een paar ijsblokjes toe en roer voorzichtig.

- Als je het mixt, overweeg dan gemberbier of tonic toe te voegen. Dit in combinatie met verse citrusvruchten en- of citroen- of limoensap zijn ook goede toevoegingen.

Hoe je het ook drinkt, geniet van elke slok Gibsons gin!

gibsons gin cocktails

Er zijn een paar verschillende soorten Gibson Gin cocktails, elk met hun eigen unieke smaak. De meest populaire is de Gibsons Gin & Tonic. Andere populaire Gibson Gin cocktails zijn de Gibsons Martini, Gibsons Fizz en Gibsons Bramble.

bosford pink gin

Gibson's Gin

Smaakprofiel

 

KLEUR

Transparant

GEUR

Een combinatie van jeneverbes, koriander, citrus en engelwortel

SMAAK

Koriander, jeneverbes, frisse citrus, zoete sinaassappel en engelwortel

 

HOE SERVEER JE GIBSON’S GIN COCKTAILS

Er zijn een paar verschillende soorten Gibson Gin cocktails, elk met hun eigen unieke smaak. De meest populaire is de Gibsons Gin & Tonic. Andere populaire Gibson Gin cocktails zijn de Gibsons Martini, Gibsons Fizz en Gibsons Rose.

gordons pink gin

GIBSON'S GIN & TONIC 

Ingrediënten

4cl Gibson’s London Dry Gin

Tonic

Citroentje

Een glas vol ijs

 

Mixen maar, cheers!

gordons pink gin

GIBSON'S BRAMBLE 

Ingrediënten

2cl Gibson’s London Dry Gin

2cl Blackberry likeur

1cl citroensap

1cl suikersiroop

Een schijfje citroen

Zwarte bessen

Glas met ijs

Conclusie

Gibsons gin is een heerlijke, verfrissende drank die perfect is voor elke gelegenheid. Of je het nu puur, met ijs of in een cocktail drinkt, Gibson's gin zal zeker in de smaak vallen. Als je op zoek bent naar een heerlijke gin om van te genieten, probeer dan zeker Gibson's gin eens.