XXL Flessen!

Connemara Original Irish Single Malt Whiskey 70 cl

Connemara Original Irish Single Malt Whiskey 70 cl

ELDERS Normale prijs 33. 99 29. 99
Waardering:
97% of 100
Land Ierland
Smaakprofiel Krachtig en rokerig
Alcoholpercentage 40%
Smaak zeer verfijnd, mild en rokerig met tonen van mout en honing.

Irish whiskey, hedendaags toch een beetje ondergesneeuwd door het gigantische aanbod uit Schotland en de Verenigde Staten maar heeft toch een unieke plaats in “whiskyland”. Het gebruik van ruwe (ongemoute) gerst, de 3-voudige distillatie en de totale afwezigheid van turf zorgen ervoor dat Irish whiskey met recht een unieke stijl op de mondiale whisky markt is. Connemara past echter geen van al deze unieke aspecten toe bij de productie van hun single malts. Connemara wordt tweemaal gedistilleerd, van louter gemoute gerst gemaakt en deze gerst wordt gedroogd boven een turfvuur.


Connemara is een eerbetoon aan het maken van Irish whiskey in de 19e eeuw, toen het (ook in Ierland) nog normaal was om de gerst te drogen d.m.v. het verbranden van turf. Toen distillatie eenmaal een grootschalige industrie was geworden, werd turfsteken als omslachtig en arbeidsintensief gezien en had men in houts- en steenkool beter betaalbare en beschikbare brandstoffen. Zodoende verdween de geturfde stijl van het Ierse toneel.


Connemara werd in 1995 geïntroduceerd door ‘De Cooley Distillery’ (onderdeel van de Killbeggan Distilling Company), als de enige geturfde Ierse single malt whiskey. Ondanks dat het gebruik van turf een meer ‘Schots’ karakter suggereert, behoudt Connemara wel zijn toegankelijke Ierse karakter, alleen dan met een on-Ierse rokerigheid. De geur verraadt onmiddellijk de turf en is scherp en rokerig, met een aardachtige ondertoon. De smaak is meer Iers, olieachtig en met tonen van noten, kruiden en granen. De afdronk heeft weer licht rokerige tonen.


Kortom, een prima whiskey voor iedereen die zich bekend wil maken met rokerige whisk(e)y’s, maar niet té heftig wilt beginnen.bezorging mogelijk vanaf 6 flessen (in de mix)


gratis bezorging vanaf 9 flessen!Laagste prijspeil van NLvoor 20:00 besteld, morgen in huis*