XXL flessen!
Cola

Cola

De meest bekende frisdrank op de wereld is cola. Al meer dan 100 jaar wordt deze frisdrank gedronken en hij wordt alsmaar populairder. Heerlijk met een ijsklontje in een glas maar ook geweldig in de mix! Bekijk hier ons assortiment aan cola en haal jouw cola snel bij ons in de winkel!

17 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Coca-Cola Regular 150 cl
  Waardering:
  20%
  ELDERS Regular Price 2. 92 2. 19
  Alleen in winkel verkrijgbaar
 2. Coca-Cola Zero 150 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 2. 92 2. 19
  Alleen in winkel verkrijgbaar
 3. Coca-Cola Regular 100 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 2. 29 1. 99
  Alleen in winkel verkrijgbaar
 4. Coca-Cola Zero 100 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 2. 29 1. 99
  Alleen in winkel verkrijgbaar

17 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

oorsprong van cola

De allereerste cola die er was, was Coca-Cola. Coca-Cola werd bedacht in 1886 door een apotheker genaamd John Pemberton. Hij bedacht eerder al een variant op de destijds populaire alcoholische ‘Vin Mariani’ die hij ‘Pembeton’s French wine coca’ noemde. Alleen gooide een alcoholverbod roet in het eten en de heer Pemberton verving het wijnextract door een extract van kolanoten. Om de wat bittere smaak van de kolanoten aantrekkelijker te maken, voegde hij er suiker aan toe en noemde dit drankje Coca-Cola. De drankjes werden verkocht in kruikjes en moesten nog worden gemend met water, eigenlijk was het een soort limonade. Toen met de siroop begon te mengen met koolzuurhoudend water, was de eerste échte cola een feit.

Een ander zeer bekend cola-merk kwam 3 jaar later tevoorschijn. In 1890 is Pepsi Cola namelijk ontstaan in New Bern, North Carolina. Deze cola werd wederom door een apotheker ontwikkeld. Hij heette Caleb Bradham en zijn drankje werd ‘Brad Drink’ genoemd. Het drankje bestond uit sprankelend water, suiker, vanille, zeldzame oliën, pepsine en kolanoten. Het drankje was bedoeld tegen maagklachten, al snel veranderde de apotheker daarom de naam naar Pepsi, afgeleid van de aandoening dyspepsie. Dyspepsie is namelijk de geneeskundige term voor een verstoring in het spijsverteringsysteem, vandaar dat het de apotheker een goed vond om een afleiding van deze aandoening als naam te gebruiken voor zijn drankje.

Colamerken die wij aanbieden bij DirckIII

Bij DirckIII hebben wij een ruim assortiment aan verschillende cola merken. Deze bieden wij altijd aan voor beste prijzen en met de beste aanbiedingen. Bekijk hieronder welke cola wij aanbieden.

Coca-Cola Pepsi
Highway Summit

de goedkoopste cola kopen doe je bij dirckiii

Voor de goedkoopste cola blikjes, cola light, Coca-Cola zero, Coca-Cola light, cola fles, Pepsi Cola max of je andere favoriete frisdrank, ben je bij DirckIII aan het juiste adres. Elke week hebben wij weer de beste aanbiedingen op ons assortiment. Koop dus nu jouw cola bij ons in de dichtsbijzijnde DirckIII slijterij!

bestellen bij dirckiii

Bij DirckIII geldt in principe de regel, voor 20:00 uur besteld morgen in huis. Door Covid-19 heeft de bezorgservice het momenteel erg druk, soms kan de bestelling daardoor wat later worden afgeleverd dan gepland.

Hou je niet zo van bestellen? Kom langs in onze winkels! De drank die wij online aanbieden zijn namelijk vaak ook gewoon verkrijgbaar in onze winkels! Neem ook een kijkje bij al onze andere sterke dranken en meer. We zijn ten slotte de goedkoopste van Nederland!

Wij verkopen fris uitsluitend in onze winkels. Klik hier voor een overzicht van onze winkels.