XXL Flessen!

Caipirinha

Skill-level:
Makkelijk
Bereidingstijd:
5 minuten

Caipirinha

Caipirinha

Benodigdheden:
 • 50 ml cachaça (Braziliaanse rum)
 • 2 theelepels suiker
 • 1 limoen
 • crushed ice

Caipirinha

De Caipirinha is een populaire cocktail die zijn oorsprong vindt in Brazilië. Het is een verfrissend drankje met een verrassende mix van zoet en zuur, perfect om van te genieten op warme zomerdagen of als je in de stemming bent voor een exotische traktatie.

Het belangrijkste ingrediënt van de Caipirinha is cachaça, een Braziliaanse rum gemaakt van gefermenteerd suikerriet. Deze sterke drank geeft de cocktail zijn unieke smaak en karakter. De cachaça wordt gecombineerd met verse limoen en suiker, wat zorgt voor een heerlijke balans tussen zoetheid en frisheid.

Om de Caipirinha te maken, begin je met het snijden van een limoen in kleine stukjes. Deze worden vervolgens gemengd met suiker, zodat de sappen vrijkomen en de smaken zich goed vermengen. Crushed ice wordt toegevoegd om de cocktail lekker koud te maken, en ten slotte wordt de cachaça over het ijs gegoten.

Het resultaat is een verfrissende cocktail met een zachte zoetzure smaak die perfect in balans is. De Caipirinha wordt vaak geserveerd in een traditioneel glas met een schijfje limoen op de rand als garnering. Het is belangrijk om de Caipirinha direct te serveren, zodat je kunt genieten van de optimale smaak en de verkoelende sensatie.

Caipirinha is geschikt voor elke gelegenheid!

Of je nu een feestje viert, een zomerse barbecue hebt of gewoon wilt ontspannen, de Caipirinha is een heerlijke keuze. Met zijn tropische flair en verrukkelijke smaak zal deze Braziliaanse cocktail zeker indruk maken op je vrienden en familie. Dus haal je ingrediënten bij elkaar, mix je eigen Caipirinha en geniet van een stukje Braziliaanse gastvrijheid in een glas!

Caipirinha

Caipirinha maak je het lekkerst in deze 7 stapapen!
 1. Was de limoen grondig en snijd deze in kleine stukjes.
 2. Plaats de limoenstukjes in een stevig glas en voeg de suiker toe.
 3. Gebruik een stamper of een muddler om de limoen en suiker samen goed te mengen en de sappen vrij te laten komen. Dit zorgt voor de kenmerkende smaak van de Caipirinha.
 4. Voeg het crushed ice toe aan het glas en roer voorzichtig.
 5. Giet de cachaça over het ijs en roer opnieuw voorzichtig om alle ingrediënten te vermengen.
 6. Garneer eventueel met een schijfje limoen op de rand van het glas.
 7. Serveer direct en geniet van je verfrissende Caipirinha!

 

/