XXL flessen!

Caipirinha

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Caipirinha

 


De Caipirinha is een frisse Braziliaanse cocktail die lekker simpel is, maar vol van smaak. Het is een mix van cachaça, die een beetje lijkt op rum, limoen, suiker en ijs. Het drankje is super populair in Brazilië en wordt over de hele wereld gedronken, vooral op feestjes en bij BBQ's. De Caipirinha cocktail is bekend om zijn sterke en zoet-zure smaak en omdat het zo verfrissend is, is het perfect voor hete zomerdagen. Het is echt een drankje dat iedereen blij maakt en het feestje op gang brengt.

 

◊ Wist je dat de Caipirinha officieel erkend is als cultureel erfgoed van Brazilië? ◊ 


Het Caipirinha recept

 

Om een heerlijke Caipirinha te kunnen maken moet je de volgende benodigdheden in huis hebben. 

  • 50 ml cachaça (Braziliaanse rum gemaakt van suikerriet)
  • 1 limoen
  • 2 theelepels suiker (of naar smaak)
  • IJsblokjes of crushed ijs
  • Stamper

Het recept Caipirinha bestaat uit de volgende stappen.

1. Snijd de limoen in partjes of stukjes.
2. Doe de limoenstukjes in een stevig glas en strooi de suiker eroverheen.
3. Gebruik een stamper om de limoen en suiker samen te pletten ('muddlen'), zodat het sap vrijkomt en zich met de suiker mengt.
4. Vul het glas met ijsblokjes of crushed ijs.
5. Schenk de cachaça over het ijs.
6. Roer het mengsel goed door zodat de cachaça, limoensap en suiker goed gemengd zijn.
7. Proef en voeg eventueel extra suiker toe als het te zuur is.


De Caipirinha is een simpele maar krachtige cocktail die je meevoert naar de zonnige stranden van Brazilië met elke slok.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.De geschiedenis van de Caipirinha: de Braziliaanse trots

De Caipirinha is een cocktail die uit Brazilië komt en het is een echt nationaal symbool daar. Het hoofdingrediënt is cachaça, een drankje dat al sinds de 1500's in Brazilië wordt gemaakt toen de Portugese kolonisten begonnen met het verbouwen van suikerriet. Cachaça lijkt een beetje op rum, maar het wordt gemaakt van vers suikerrietsap en niet van melasse, wat rum zijn smaak geeft.

Het verhaal gaat dat de cocktail Caipirinha in het begin werd gemaakt om mensen te helpen die ziek waren, met limoen en knoflook. Later werd de knoflook weggelaten en suiker toegevoegd voor de smaak. Boeren in het binnenland van Brazilië dronken het vroeger, maar door de jaren heen werd het een populaire cocktail voor iedereen in het land.

De naam 'Caipirinha' betekent zoiets als 'kleine boer' in het Portugees, wat verwijst naar de eenvoudige oorsprong van het drankje. Ondanks de simpele ingrediënten, heeft de Caipirinha een complexe smaak. Het zure van de limoen, het zoete van de suiker en het sterke van de cachaça gaan heel goed samen en maken het een verfrissend drankje.

Tegenwoordig wordt de Caipirinha cocktail overal ter wereld gedronken. Het wordt vooral geassocieerd met feesten en relaxte momenten, zoals carnaval in Brazilië. Mensen genieten van dit drankje op het strand, in bars en thuis bij feestjes. Met zijn frisse en zoete smaak is het niet alleen een deel van de Braziliaanse cultuur, maar ook een favoriet voor cocktail liefhebbers overal.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails