XXL Flessen!
Grey Goose Vodka

De origine van Grey Goose vodka liggen in de beroemde Cognacstreek van Frankrijk. De ervaring en kennis van de Cognacstreek heeft ervoor gezorgd dat de Grey Goose is uitgegroeid tot een bijzonder zachte vodka. Niet voor niets staat de Grey Goose al jaren in de top van "World's Best Tasting Vodka"! Bekijk hier onze scherpe Grey Goose vodka aanbiedingen en onze standaard lage prijzen!

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
  1. Grey Goose Vodka 70 cl
    Waardering:
    100%
    ELDERS Regular Price 42. 99 38. 99

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Grey Goose

Grey Goose is een van de bekendste premium vodka merken ter wereld. Let maar eens op, de volgende keer dat je een club binnen loopt. Iedere grote club heeft de Belvedere en Grey Goose 6l flessen achter de bar staan. Mede door het bekende en luxe imago van de vodka is dit een wereldwijde hit. Hoe is Grey Goose eigenlijk het bekendste vodka merk geworden?

 

Grey Goose ontstaan

Grey Goose is een relatief nieuw merk op de markt. In de zomer van 1997 besloot Sidney Frank het merk op te zetten. Zijn doel was om luxe vodka te ontwikkelen, voor de markt in Amerika. Samen met de cognacproducent Francois Thibault zou dit plan in werking worden gesteld. Zo begon het grote avontuur in Frankrijk.

 

De beste locatie

Waarom werd Grey Goose dan opgericht in Frankrijk? De meeste vodka producenten waren actief in oost-Europa. Om zich te onderscheiden begon het duo in Frankrijk. Zij waren dan ook fan van de culinaire geschiedenis van het land. Het water dat werd gebruikt voor productie kwam direct uit Franse natuurlijke bronnen. Ook werd er lokale Franse tarwe gebruikt voor de vodka. De bekende ganzen van het logo zijn gebaseerd op de vogels die in de Franse natuur rondvlogen.

 

Grey Goose samentelling

De vodka wordt gemaakt door middel van bijzondere kennis uit de Cognac distilleerderijen. De bekende zachte smaak van Grey Goose vodka ontstaat doordat de substantie 5 keer gedistilleerd wordt. Het wordt een premium vodka genoemd door de hoge kwaliteit van de ingrediënten. Het doel van een luxe vodka maken is behaald. Dit heeft de premium vodka te danken aan het water dat 100% uit natuurlijke bronnen komt en de granen uit Picardië.

 

De gouden tarwe

De tarwe van Grey Goose vodka is een van de belangrijkste componenten. Dit is namelijk zachte wintertarwe. Deze tarwe wordt gezaaid in oktober en pas geoogst in augustus. Deze wintertarwe groeit dus 4 maanden langer dan de zomertarwe. Wanneer Grey Goose deze tarwe inkoopt wordt het dan ook gecategoriseerd onder de naam ‘superieure broodwijn’.

 

 

De beste vodka

In 1998 kreeg Grey Goose vodka de prijs voor de best smakende vodka. Na het succes begonnen ze aan de eerste smaken. Dit waren L’Orange en Le Citron. In 2004 was Sidney Frank tevreden met zijn werk en verkocht hij Grey Goose vodka aan Bacardi voor maar liefst 2,2 miljard dollar. Dit kwam mede door het daverende succes van 2004 waarin de vodka gigant marktleider was van Amerika.

 

Grey Goose mixen

De vodka kan met allerlei drankjes gemixt worden. Je kunt de Grey Goose mixen met jouw favoriete vruchtensap of frisdrank. Door de zachte smaak van de vodka zijn dit ideale combinaties. Probeer de vodka eens met sinaasappelsap of ananassap. Voeg bovenop nog een vers stukje fruit naar keuze toe en geniet van je mixdrankje!

Bestel jouw Grey Goose vodka nu online!