XXL flessen!
Monkey Shoulder Whisky

MONKEY SHOULDER: EEN MEESTERWERK IN WHISKY BLEND

Eén van de laatste en opmerkelijkste toevoegingen aan de indrukwekkende range whisky’s van Glenfiddich is de blended malt Monkey Shoulder. Deze onderscheidt zich van andere blended malts, omdat de whisky’s die hierin gebruikt worden allemaal uit ‘eigen huis’ komen: Glenfiddich, The Balvenie en Kininvie. Deze 3 single malts zijn allen eigendom van de familie Grant. Monkey Shoulder wordt dan ook op die manier in de markt gezet; een unieke triple malt, volledig opgebouwd uit single malts uit eigen portfolio. Doordat al deze whisky’s elegant en toegankelijk qua karakter zijn, is Monkey Shoulder niet alleen puur erg smaakvol, maar is het ook een uitstekende keuze voor gebruik in de betere cocktails!

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
  1. Monkey Shoulder Blended Malt Whisky 70 cl
    Waardering:
    96%
    NORMAAL Regular Price 31. 99 Special Price 28. 99

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

DE GESCHIEDENIS VAN MONKEY SHOULDER

Monkey Shoulder whisky, een kunstwerk in blend whisky, heeft een boeiende geschiedenis die teruggaat tot zijn bescheiden begin. Laten we eens dieper graven in de rijke geschiedenis van dit opmerkelijke merk. Monkey Shoulder werd in 2005 geïntroduceerd. Het merk is vernoemd naar de "monkey shoulder." Deze term werd gebruikt om schouderblessures te beschrijven bij het omscheppen van gerst. De naam weerspiegelt de geschiedenis van whiskyproductie. Het benadrukt ook het ambachtelijk vakmanschap. De naam weerspiegelt de geschiedenis van whiskyproductie en benadrukt ambachtelijk vakmanschap.

Monkey Shoulder

DE UNIEKE BLEND VAN MONKEY SHOULDER

Een van de meest opvallende kenmerken van Monkey Shoulder is de unieke blend die deze whisky zijn karakter geeft. Deze blend bestaat uit drie verschillende single malt whisky's, afkomstig van bekende distilleerderijen in de Speyside-regio van Schotland. Het zorgvuldig mengen van deze whisky's resulteert in een drank die de perfecte balans vindt tussen fruitige, vanille-achtige zoetheid en subtiele kruidige tonen.

De keuze voor een blend van single malts is gewaagd en onderscheidt Monkey Shoulder van traditionele whisky's. Deze blend van smaken creëert een whisky die toegankelijk is voor een breed publiek.