XXL flessen!
Macabeo Wijn

macabeo druif

Bekijk hier onze scherpe Macabeo druif aanbiedingen en onze standaard lage prijzen!

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Vina Adelaida Cava Semi-Seco 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 6. 99 5. 79
 2. Vina Adelaida Cava Brut 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 6. 99 5. 79
 3. Freixenet Carta Nevada 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 9. 89 8. 99
 4. Freixenet Cordon Negro 75 cl
  Waardering:
  98%
  ELDERS Regular Price 9. 89 8. 99
 5. Freixenet Cordon Negro Piccolo 3 x 20 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 9. 49 8. 95
 6. Gran Palas Cava Semi-Seco 75 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 5. 99 4. 99
  Tijdelijk uitverkocht
 7. Gran Palas Cava Brut 75 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 5. 99 4. 99
  Tijdelijk uitverkocht

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Wat is de macabeo druif

De macabeo druif is een witte druivensoort die oorspronkelijk uit de Spaanse regio's Navarra en La Rioja komt. De druif wordt gebruikt om verschillende wijnen te maken, waaronder stille wijnen, mousserende wijnen en versterkte wijnen. Het is een kruising tussen de heben en de brustiano faux. De Macabeo druif wordt op meer dan 30.000 hectare verbouwd in Spanje.

De macabeo druif wordt gekenmerkt door zijn lage zuurgraad en hoge glycerinegehalte. Hij heeft een frisse, fruitige smaak met bloemen- en citrustonen. De druif wordt vaak gemengd met andere druivenrassen, zoals de Parellada en Xarello. Deze druiven worden gebruikt om mousserende wijn (voornamelijk Cava) te maken.

waar komt de macabeo druif vandaan

De macabeo-druif wordt ook wel de viura druif genoemd. Het is een witte druivensoort die oorspronkelijk uit Spanje komt. Hij staat ook bekend als de witte Rioja-druif en wordt gebruikt om de Spaanse wijn met dezelfde naam te maken.

De macabeo druif zou oorspronkelijk uit het Midden-Oosten komen en door de Moren naar Spanje zijn gebracht. De macabeo druif is een grote, ronde druif met een groengele schil. Het vruchtvlees van de druif is wit en bevat veel zuren.

macabeo druif

De geschiedenis van de macabeo druif

De macabeo druif is een witte druivensoort die oorspronkelijk uit de Spaanse regio Valencia komt. De druif staat ook bekend als Viura in Rioja, waar de druif oorspronkelijk vandaan komt. Het is een van de drie druiven die worden gebruikt voor de productie van Cava, samen met Parellada en Xarello.

Macabeo wordt in Spanje al eeuwen geteeld. De eerste geregistreerde vermelding van de druif dateert uit het begin van de 14e eeuw, toen hij werd genoemd in een testament uit Valencia. In de 18e eeuw merkte de Franse ampelograaf Pierre Viala op dat de druif in heel Spanje op grote schaal was aangeplant.

Waar vind je macabeo druiven?

Macabeo-druiven komen oorspronkelijk uit de Spaanse regio Valencia, waar ze al eeuwenlang worden geteeld. Tegenwoordig groeien ze ook in andere delen van Spanje en in Frankrijk, Italië, Chili en Argentinië, maar in aanzienlijk mindere mate. Zo tref je deze druif in Frankrijk maar op 3.000 hectare grondgebied aan. Dit is maar één tiende deel van de teling in Spanje.

Macabeo druiven worden meestal gebruikt voor witte wijn, maar ook voor rosé en mousserende wijn. De druif is relatief gemakkelijk te telen en produceert wijnen met een lichte body en een gematigde zuurgraad. Als je op zoek bent naar een macabeo-wijn, zie je hem misschien aangeduid als "vi blanc" of "blanco verde".

Recepten met macabeo wijn

Macabeowijnen zijn licht en verfrissend, waardoor ze perfect zijn om in de zomer van te genieten. Maar ze kunnen ook worden gebruikt in allerlei recepten, van hartige gerechten tot desserts. Dus als u op zoek bent naar een nieuwe manier om van jouw macabeowijn te genieten, waarom probeer je dan niet één van deze recepten?

Probeer voor een licht voor- of bijgerecht deze Macabeo-wijn en kruiden-geroosterde kip. De kip wordt geroosterd met een mengsel van aromatische kruiden en vervolgens afgewerkt met een saus van witte wijn en citroen.

Voor een zoete traktatie, probeer deze Macabeo wijn gepocheerde peren. De peren worden gepocheerd in een gekruide wijnsiroop en geserveerd met een toefje slagroom.

Waar je ook voor in de stemming bent, er is vast en zeker een macabeowijn recept dat perfect bij je past!

Waarvoor wordt de macabeo druif gebruikt?

De macabeo druif wordt het meest gebruikt voor de productie van witte wijn. Hij wordt ook gebruikt voor het maken van sommige soorten mousserende wijn en sommige dessertwijnen. De druif wordt niet vaak als enige druivensoort gebruikt, maar komt vaker voor in blends.

Enkele van de meest populaire wijnen met macabeo zijn Spaanse wijnen uit de regio's Rioja en Rueda. De druif komt ook voor in Franse wijnen uit de Languedoc-Roussillon regio en in Italiaanse wijnen uit Lombardije.

Conclusie

De Macabeo druif is een type witte druif die oorspronkelijk uit Spanje komt. Hij wordt meestal gebruikt voor witte wijn, maar ook voor mousserende wijn en brandewijn. Deze druivensoort staat bekend om de hoge zuurgraad en bloemige aroma's, waardoor hij ideaal is voor gebruik in droge, frisse witte wijnen.

Als je een fan bent van Spaanse wijn, dan is de kans groot dat je wel eens een wijn hebt geproefd die gemaakt is met macabeo-druiven. De druif heeft een groengele schil en een knapperige, verfrissende smaak. Als je op zoek bent naar een nieuw type druif in je bubbel om te proberen, is de Macabeo druif zeker het proberen waard.