XXL flessen!

Partyplanning

Partyplanning - hier zijn dé tips!

Het organiseren van een verjaardagsfeestje kan een uitdaging zijn: hoeveel gasten komen er? Welke drankjes staan er op het menu? En hoe creëer je de perfecte afspeellijst om de feeststemming te brengen? Maak je geen zorgen! Volg simpelweg al onze suggesties voor een stressvrije verjaardag. Op die manier kun je zelf ook genieten van het feestje en met iedereen kletsen. Laat de muziek spelen en geniet van het feest!


BIJ DIRCK3 BESTEL JE JOUW DRANKEN VOOR EEN GESLAAGD FEEST: VÓÓR 20:00 BESTELD? VOLGENDE DAG FEEST VIEREN!


BEGIN OP TIJD: VOORBEREIDINGEN & UITNODIGINGEN

Tijdige planning is de sleutel tot een succesvol feest. Begin ruim van tevoren, bij voorkeur enkele weken voor de geplande datum. Stel een checklist op met alle taken die moeten worden uitgevoerd, zoals het kiezen van een locatie, thema, het maken van een gastenlijst en het versturen van uitnodigingen.

Bij het versturen van uitnodigingen, wees duidelijk over de essentiële details: datum, tijd, locatie en eventuele speciale instructies zoals dresscode, wat mee te nemen, of eventuele verrassingen. Denk ook aan een bevestiging van de uitnodiging, zo weet je of de genodigden ook allemaal verschijnen.

VAN PLAYLIST TOT KAMERINDELING

De muziek bepaalt voor een groot deel de sfeer van het feest. Zorg voor een gevarieerde playlist die past bij de smaak van de gasten en het soort feest dat je wilt houden. Denk aan het tempo van de nummers en variatie in genres om iedereen te plezieren.

Naast de muziek is de indeling van de ruimte cruciaal. Creëer een evenwichtige ruimte met voldoende zitplaatsen, ruimte om te dansen en misschien zelfs een speciale hoek voor foto's of een relaxruimte voor gasten die even willen bijkomen.

ZORG VOOR LEKKERE HAPJES: MAAK JE KEUZE EN BEREID ALVAST VOOR

Een mix van heerlijke hapjes zal de gasten zeker plezieren. Denk aan een assortiment van hartige en zoete opties: kleine sandwiches, mini-quiches, dips met groenten en brood, fruitschalen en een selectie van desserts. Maak een planning om een deel van de gerechten vooraf te bereiden om de dag zelf wat minder stressvol te maken.

WAT GA JE DRINKEN: WELKE DRANKEN HEB IK NODIG?

Het dranken aanbod is net zo belangrijk als het eten. Overweeg een variatie aan frisdranken, bier, wijn, en eventuele mixdrankjes of cocktails. Denk aan de voorkeuren van je gasten en zorg ervoor dat er ook voldoende niet-alcoholische opties zijn, zoals water, frisdrank zonder alcohol of mocktails.


Wijn is altijd goed op je feestje!

Op zoek naar de perfecte wijn voor je feestje? Kies voor toegankelijke wijnen die goed passen bij een ontspannen sfeer en die niet al te zwaar op de maag liggen. Denk aan soepel drinkbare rode wijn of verfrissende witte wijn. Overweeg:

Een verfrissende, zoete witte wijn wordt vaak gewaardeerd tijdens een borrel. Heb je hulp nodig bij het kiezen? Ontdek hier onze selectie van heerlijke witte wijn.

Bij mooi weer buiten is een heerlijke, fruitige rosé wijn een aanrader.

Als veel van je gasten rode wijn prefereren, kies dan voor een soepele rode wijn, zoals een merlot wijn van Dona Domingo.

Ben je op zoek naar bubbels? Overweeg dan een betaalbare, frisse Champagne zoals een Freixenet. Heb je wat meer te besteden? Kies dan voor een Moët & Chandon Brut Impérial voor een memorabel proostmoment!


Maak je feest éxtra bijzonder met heerlijke cocktails!

Heb je zin om iets bijzonders te serveren? Probeer dan eens een feestelijke cocktail. Het is een leuke optie als welkomstdrankje. Veel cocktails zijn bovendien eenvoudig en snel te bereiden

Hier zijn enkele populaire keuzes:


HOEVEEL DRANK VOOR JE FEESTJE? EEN HANDIGE UITREKENTOOL!

Heb je een idee hoeveel gasten er op je borrel of feest zullen zijn? En weet je hoe de verhouding tussen mannen en vrouwen is? Maak een inschatting. Als er veel mannen komen, is de kans groot dat je meer bier nodig hebt.

Bij vrouwelijke gasten zijn wijn of cocktails vaak favoriet. Vergeet niet om ook wat alcoholvrije wijn of frisdrank te voorzien, zodat de gasten die geen alcohol drinken ook een fijne avond hebben!

Heb je eenmaal een idee wie je wilt uitnodigen en wat je wilt schenken? Mooi. Nu rest alleen nog de berekening van de benodigde hoeveelheden. Gebruik daarbij deze formule:

Eerste uur: 2-3 drankjes per persoon

Vervolguur(en): 1-2 drankje(s) per persoon

Hoeveel drankjes kun je uit een fles halen?

Wijn fles 0,75L → 5 glazen

Champagne 0,75L → 5-7 glazen

Bierflesje 0,3L → 1,5 glas (fluitje)

Frisdrank 1,5L → 7 glazen

EXTRA TIPS VOOR EEN GESLAAGD FEEST

  • Decoraties: Maak de ruimte feestelijk met passende decoraties die aansluiten bij het thema.

  • Gastvrijheid: Zorg voor een warm welkom voor je gasten en wees attent op hun behoeften tijdens het feest.

  • Veiligheid: Voorzie eventueel een plan voor vervoer voor gasten die niet naar huis kunnen of mogen rijden na consumptie van alcohol.

Met deze uitgebreide aanpak en extra tips wordt je feest ongetwijfeld een hit! Het draait uiteindelijk allemaal om plezier hebben en mooie herinneringen maken met vrienden en familie. Cheers op een fantastisch feest!


BIJ DIRCK3 BESTEL JE JOUW DRANKEN VOOR EEN GESLAAGD FEEST: VÓÓR 20:00 BESTELD? VOLGENDE DAG FEEST VIEREN!